Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Οι «Παπανδρεϊκοί» βγάζουν αρχηγό της κεντροαριστεράς στη Μεσσηνία

Μπορεί τα διάφορα στρατόπεδα του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία να έχουν λάβει θέση μάχης στηρίζοντας τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο, ωστόσο, την τελική κατάληξη για τον νέο αρχηγό της προοδευτικής παράταξης, τουλάχιστον στη Μεσσηνία, θα την καθορίσουν οι «Παπανδρεϊκοί».

Οι 2.824 ψηφοφόροι του Γιώργου Παπανδρέου στη Μεσσηνία (αποτελέσματα εκλογών Ιανουαρίου 2015) αναμένεται να κρίνουν την τελική έκβαση της ψηφοφορίας στη Μεσσηνία για την ανάδειξη νέου αρχηγού της προοδευτικής παράταξης.

Στα τρία το ΠΑΣΟΚ – Χωρίς δυνάμεις το Ποτάμι 

Μέχρι τώρα στη Μεσσηνία έχουν διαμορφωθεί τρία μπλοκ που αντλούν δυνάμεις από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 είχε λάβει 4.524 ψήφους και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 (μαζί με τη ΔΗΜΑΡ) 5.561 ψήφους: Το πρώτο μπλοκ έχει να κάνει με το «παραδοσιακό» ΠΑΣΟΚ, οι ψηφοφόροι του οποίου στηρίζουν την Φώφη Γεννηματά. Στη Μεσσηνία οι εκφραστές αυτού του μπλοκ είναι ο Δημήτρης Κουσελάς, κατά κύριο λόγο, και δευτερευόντως η Νάντια Γιαννακοπούλου. Το δεύτερο μπλοκ, που στηρίζει την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη, εκφράζεται από ορισμένα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ και τους φίλους του Ευάγγελου Βενιζέλου. Το τρίτο μπλοκ, το οποίο στηρίζει τον Γιώργο Καμίνη, αποτελείται από ορισμένα στελέχη που είναι της …σχολής Μπένου, αλλά – κυρίως – από προοδευτικούς αυτοδιοικητικούς. Τέλος, υπάρχει μια μάζα φίλων του Ποταμιού, που θα στηρίξει τον Σταύρο Θεοδωράκη, η οποία όμως έχει χάσει σημαντικές δυνάμεις στο νομό, καθώς σε λίγους μήνες, από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 έως τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, οι δυνάμεις του στη Μεσσηνία μειώθηκαν ραγδαία, από 4.270 σε 2.710 ψήφους αντίστοιχα.

Οι «Παπανδρεϊκοί»

Την ίδια στιγμή στη Μεσσηνία υπάρχει μια συμπαγής μάζα φίλων του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι και θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί κεντρική γραμμή στήριξης, ωστόσο είναι βέβαιο ότι τα στελέχη και οι ψηφοφόροι του Γιώργου Παπανδρέου θα λειτουργήσουν συντεταγμένα, ειδικά ανάμεσα στην πρώτη και στη δεύτερη ψηφοφορία. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η συσπείρωση των συγκεκριμένων ψηφοφόρων κυμαίνεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, θεωρείται βέβαιο, από όσους γνωρίζουν το χώρο της κεντροαριστεράς, ότι η στάση των «Παπανδρεϊκών» θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα στο Νομό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ