Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Απάντηση Μητσοτάκη σε Σαμαρά με Γιάννη Λαμπρόπουλο στη Μεσσηνία

Κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με ισχυρό πολιτικό συμβολισμό. Εκπρόσωπος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία ο  Γιάννης Λαμπρόπουλος. Τέλος στα σενάρια για «κόψιμο» του πρώην βουλευτή από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά και στη φιέστα που ετοιμάζει με τον Άδωνι στη Μεσσηνία.

Πολιτικό ζήτημα πρώτου μεγέθους δημιουργεί η απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, να ορίσει τον πρώην βουλευτή και υπουργό της ΝΔ, Γιάννη Λαμπρόπουλο, εκπρόσωπό του στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα.

Το έγγραφο της ΝΔ

Συγκεκριμένα, σε μια ασυνήθιστη κίνηση η Νέα Δημοκρατία ορίζει εκπρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μεσσηνία και όχι του κόμματος. Σημειώνεται στο έγγραφο της Νέας Δημοκρατίας: «Στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, καθώς και στην κατάθεση στεφάνου, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28-10-17, στην Καλαμάτα, θα παραστεί, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κου Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρώην Υπουργός κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος».

Προεδρικά μήνυματα

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ορίσει εκπρόσωπό του στην Καλαμάτα τον Γιάννη Λαμπρόπουλο εμπεριέχει σημαντικά πολιτικά μηνύματα. Πρώτον, στέλνει μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά, το μοναδικό βουλευτή της ΝΔ στη Μεσσηνία, αλλά – κυρίως – ισχυροποιεί τον Γιάννη Λαμπρόπουλο, ο οποίο εμφανίζονταν ως «κομμένος» από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Ο εμφατικός ορισμός του πρώην υπουργού της ΝΔ αποδεικνύει ότι όσα λέγονταν και γράφονταν για τον Γιάννη Λαμπρόπουλο, δεν είχαν βάση και απείχαν από τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, μετά από αυτή την κίνηση, η οποία εμπεριέχει ισχυρό πολιτικό συμβολισμό, το ζήτημα της υποψηφιότητας του κ. Λαμπρόπουλου θα πρέπει να θεωρείται τελειωμένο και ότι ο πρώην βουλευτής θα συμμετάσχει κανονικά στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Απάντηση στη φιέστα με Άδωνι

Ο χρόνος της επιλογής Μητσοτάκη σε σχέση με το πρόσωπο του κ. Λαμπρόπουλου δεν είναι καθόλου τυχαίος. Η συγκεκριμένη επιλογή έρχεται λίγες μέρες μετά την διαρροή ότι η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας ετοιμάζει συγκέντρωση στις 18 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καλαμάτας με ομιλητή τον Άδωνι Γεωργιάδη. Η εν λόγω διαρροή, μάλιστα, αναφέρει ότι στη συγκέντρωση θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Αντώνης Σαμαράς. Τέλος, η επιλογή Μητσοτάκη δεν είναι άσχετη ούτε με τα δημοσιεύματα που έχουν δει τελευταία το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για κρίση στις σχέσεις του με τον Αντ. Σαμαρά, ούτε με την πρόσφατη ενεργοποίηση Λαμπρόπουλου σε σημαντικά θέματα της Μεσσηνίας. 

Δείτε και αυτό: Ισορροπία τρόμου στη Νέα Δημοκρατία μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Κυριάκου Μητσοτάκη

Δείτε και αυτό: Λαμπρόπουλος σε …ρόλο Σαμαρά – Ο πρώην βουλευτής καλύπτει το θεσμικό κενό της ΝΔ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ