Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ψηφοδέλτιο με αστερίσκο: Οι 7 «κλεισμένοι» της Νέας Δημοκρατίας και η έκπληξη γένους θηλυκού

«Έκλεισε» το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την Αθήνα. Το μόνο που απομένει να απαντηθεί, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, είναι το ζήτημα της συμμετοχής ή όχι σε αυτό ενός προσώπου που θα αποτελέσει την …έκπληξη και θα σηματοδοτήσει το πολιτικό άνοιγμα της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη σε άλλους χώρους.

Οι «εκλεκτοί»

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν έγκυρες πηγές της Νέας Δημοκρατίας αυτοί που αναμένεται να θέσουν υποψηφιότητα είναι ο Αντώνης Σαμαράς (ως πρώην Πρωθυπουργός είναι δεδομένη η θέση του), ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Μίλτος Χρυσομάλλης, η Πιπίνα Κουμάντου, ο Χρήστος Παναγόπουλος, ο Περικλής Μαντάς και ο Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Διαβάστε και αυτό: Απάντηση Μητσοτάκη σε Σαμαρά με Γιάννη Λαμπρόπουλο στη Μεσσηνία

Ο αστερίσκος

Ωστόσο, ακόμα παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο ενός προσώπου που θα έχει διαφορετικά πολιτικά χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, στη ΝΔ θέλουν να εντάξουν στο ψηφοδέλτιο μια γυναίκα πολιτικό, η οποία δεν θα ανήκει στον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Η στόχευση αυτής της προσπάθειας είναι διπλή, καθώς από τη μια θα ενισχυθεί το γυναικείο στοιχείο στο ψηφοδέλτιο και από την άλλη θα σηματοδοτηθεί «άνοιγμα» σε άλλους πολιτικούς χώρους. Στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει διάφορα ονόματα, ωστόσο, ουσιαστική προσέγγιση ακόμα δεν έχει υπάρξει. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι έχει συζητηθεί το όνομα μιας γυναίκας πολιτικού, που θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλη έκπληξη. Πάντως, το συγκεκριμένο πρόσωπο, ακόμα δεν έχει δεχθεί επίσημη πρόταση παρά μόνο …νύξεις από στελέχη της ΝΔ. Είναι ευνόητο ότι αν προχωρήσει η συγκεκριμένη περίπτωση ένας από τους 7, που εμφανίζονται ως «κλεισμένοι», δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ