Κατάφερε να χάσει τη νίκη μέσα από τα χέρια του ο Παναθηναϊκός

2 Νοεμβρίου 2017

ρίμα και άδικο ήταν για τους «πράσινους» η ήττα στην «Fernando Buesa Arena» με τον τρόπο τον οποίο ήρθε! Αν και κρατούσε σφικτά στα χέρια του το πρώτο του «διπλό» στην διοργάνωση έχοντας το προβάδισμα με 84-80 στο 01:22 πριν από το τέλος του αγώνα χάρη σε βολές του Παππά, κατάφερε να χάσει (γιατί περί… κατορθώματος πρόκειται) να χάσει το ματς.

Μάλιστα κρατούσε το προβάδισμα των τεσσάρων πόντων μέχρι και τα 30” πριν από τη λήξη του αγώνα, αλλά ο Κέι Σι Ρίβερς αστόχησε σε τρίποντο για το +7, σε αντίθεση με τον Γκρέιντζερ, ο οποίος βρήκε στόχο στα 28” και μείωσε σε 83-84! Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να σκοράρει στην αμέσως επόμενη επίθεση, όμως ο Ροντρίγκ Μπομπουά έμελλε να είναι ο «εκτελεστής» της ελληνικής ομάδας. Αρχικά ο Σενγκέλια έκοψε τον Νίκο Παππά σε προσπάθεια για lay up στα 06” και ο Γάλλος point guard έκανε το coast to coast και ευστόχησε ένα δευτερόλεπτο πριν από την τελευταία κόρνα της γραμματείας.

Ένας Παππάς ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού μέχρι εκείνο το διάστημα, έχοντας δίπλα του και ρεκορντμαν Νικ Καλάθης με τις 14 ασίστ που μοίρασε στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός το μόνο που ζητούσε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η άμυνα! Από τη στιγμή που μπόρεσε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τον… καταιγισμό της Μπασκόνια, είχε και τη δυνατότητα να ελέγξει το ματς, να το γυρίσει και να προηγηθεί με 67-61 δύο λεπτά πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου. Οι 16 πόντοι που δέχθηκε σε αυτό το διάστημα μαρτυρούν του λόγου του αληθές και αν δεν υπήρχαν οι τέσσερις χαμένες βολές, η διαφορά θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο Καλάθης ήταν εξαιρετικός στην δημιουργία (σ.σ. είχε ισοφαρίσει το προσωπικό του ρεκόρ στις ασίστ -12-) με κύριο χαρακτηριστικό τις συνεργασίες με τον Τζέιμς Γκιστ!

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Νικ Καλάθης το είχε πάρει προσωπικά και είχε βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να ελέγχει το ματς στο πρώτο τρίλεπτο! Οι «πράσινοι» είχαν το προβάδισμα με 11-7 αλλά έκτοτε η Μπασκόνια άρχισε να βλέπει το καλάθι της ελληνικής ομάδας σαν… βαρέλι με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει ένα απίστευτο σερί 15-0 και να προηγηθεί με 22-11 δύο λεπτά πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν… κάκιστη σε αυτό το διάστημα, ενώ οι παίκτες του Πασκουάλ υπέπεσαν και σε πέντε λάθη μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (27-24). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν το κρεσέντο τους έξω από τα 6.75 μέτρα με αποτέλεσμα να έχουν 8/11 σουτ στο 16′ και διαφορά 10 πόντων (42-32). Όμως ο Σίνγκλετον έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης και συμπλήρωσε τον Νίκο Παππά ο οποίος φρόντισε να κρατήσει τον Παναθηναϊκό μέσα στο σκορ στα τέλη της πρώτης περιόδου. Και το έκανε με το… ίδιο νόμισμα, όπερ και σημαίνει με τρίποντα τελειώνοντας το ημίχρονο με 14 πόντους και 4/4 σουτ έξω από την περίμετρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα τα ποσοστά του στα τρίποντα και από τα 1/5 που είχε στο πρώτο δεκάλεπτο, μέτρησε 5/5 τρίποντα στην δεύτερη περίοδο. Οι Γκιστ και Καλάθης ήταν εξαιρετικοί επιθετικά και φρόντισαν μέσω της επίθεσης να «απαντήσουν» στην Μπασκόνια. Να σημειωθεί ότι πριν από το τζάμπολ οι Βάσκοι είχαν την χειρότερη επίθεση στην EuroLeague (ενώ σκόραραν 47 πόντους στο α’ ημίχρονο) και το 14ο χειρότερο ρεκόρ στα τρίποντα με 28%!

Τα δεκάλεπτα: 27-24, 47-45, 63-67, 85-84

Πηγή:newsbeast.gr

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τσίπρας: Η δημόσια περίθαλψη είναι υπέρτατο κοινωνικό αγαθό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Πρωτοβουλία για την ίδρυση Γεωργικής Σχολής στα Φιλιατρά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δείτε επίσης