Δήμος Μεσσήνης: Σε ιδιώτη ο δημοτικός φωτισμός και υπηρεσίες “έξυπνης πόλης”

/

Σε ιδιώτη, μέσω ΣΔΙΤ, θα παραχωρήσει ο δήμος Μεσσήνης την Ενεργειακή Αναβάθμιση και Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων (Οδοφωτισμός) με εξοικονόμηση Ενέργειας και τις εφαρμογές SmartCities .

Η επένδυση θα είναι 100% αυτοχρηματοδοτούμενη από ιδιωτικά κεφάλαια και θα αποπληρωθεί από τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου, μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας και εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι που θα προβλέπονται.

Σημειώνεται ότι ο ανάδοχος του έργου θα αναλάβει τη συντήρηση του συστήματος για 12 χρόνια, και θα προκύψει μέσω ανοιχτού διεθνους διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, ο ιδιώτης θα αναλάβει:

tvok

  1. Την εγκατάσταση νέων λαμπτήρων σύγχρονης τεχνολογίας, όπου αυτό απαιτηθεί,στο σύνολο της γεωγραφικής έκτασης του Δήμου, και όποιων φωτιστικών σωμάτων απαιτούνται.
  2. Τη λειτουργία “Συστήματος Τηλελέγχου – Τηλεχειρισμού και ελέγχου ενέργειας”, τουλάχιστον σε επίπεδο κόμβου (pillar), στο Σύστημα Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός).
  3. Το σύστημα προληπτικής συντήρησης μέσω Η/Υ (μεθοδολογία καταγραφής βλαβών, ιεράρχηση, προγραμματισμός αποκατάστασης, έλεγχος αποκατάστασης, reporting και στατιστική παρακολούθησης).
  4. Την εγκατάσταση και λειτουργία εφαρμογών SmartCities (πολλαπλές υπηρεσίες μέσω της πλατφόρμας διαχείρισης).

Ειδικότερα, σε ότι αφορά την δυνατότητα παροχής πολλαπλών υπηρεσιών “έξυπνης πόλης – smartcities” θα υλοποιηθεί μέσω φωτιστικών σωμάτων, σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου, με ενιαία υποδομή και διαχείριση, με σκοπό την επέκταση της μελλοντικά, ανάλογα με τη ζήτηση των χρηστών και τις ανάγκες του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα για οι υπηρεσίες συνοψίζονται σε: Σημεία ελεύθερης πρόσβασης WiFi. Προώθηση ψηφιακού περιεχομένου, διαφημιστικού και ενημερωτικού υλικού στο κινητό του χρήστη. Προώθηση ερωτηματολογίων και λήψη σε πραγματικό χρόνο των αποτελεσμάτων. Παρακολούθηση και Διαχείριση κυκλοφορίας. Ασφάλεια και Επίβλεψη απομακρυσμένων χώρων. Μέτρηση περιβαλλοντολογικών δεικτών όπως, θερμοκρασία, θόρυβο, υγρασία, κλπ.

Για την υλοποίηση του έργου ο δήμος Μεσσήνης θα εκχωρήσει μέρος των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού για την αποπληρωμή του ιδιώτη στη διάρκεια της Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών και εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι που προβλέπονται στα Συμβατικά Τεύχη που θα καταρτιστούν. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η δημοπράτηση του έργου αναμένεται, το αργότερο, εντός του πρώτου διμήνου του 2018.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προς τουριστική αξιοποίηση από το δήμο Καλαμάτας “φιλέτο” στη Μικρή Μαντίνεια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καθηγητής ασελγούσε σε ανήλικο αγόρι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ