Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ω5

Λύση Τατούλη στα σκουπίδια με τη σφραγίδα της ΕΕ και της Κυβέρνησης

Τον κατάλογο με τα εμβληματικά έργα της Ελλάδας, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ , φέρνει στο φως της δημοσιότητας το messiniapress. H διαχείριση των απορριμάτων της Πελοποννήσου μεταξύ των 18 έργων, κατόπιν συμφωνίας ΕΕ και κυβέρνησης. Πλήρης δικαίωση του Π. Τατούλη και της Περιφέρειας. Ραγδαίες εξελίξεις τις αμέσως επόμενες μέρες. 

Στον κατάλογο με τα 18 «εμβληματικά έργα του ΕΣΠΑ 2014 – 2020» περιλαμβάνεται το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Πελοποννήσου. Ο συγκεκριμένος κατάλογος συνδιαμορφώθηκε από τις Ελληνικές αρχές και τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η σύνταξή του ολοκληρώθηκε πριν από ελάχιστες ημέρες. Ο τελικός κατάλογος, δε, είναι προϊόν και πολιτικής συμφωνίας, γεγονός που του δίνει μεγαλύτερη αξία.

tvok

Τα έργα που εμπεριέχονται στον κατάλογο είναι τα σημαντικότερα έργα της Ελλάδας, γι αυτό άλλωστε ονομάζονται και «εμβληματικά», και συνθέτουν μια ομάδα έργων που θα ολοκληρωθούν έως το 2020. Ανάμεσα στα έργα που βρίσκονται στον συγκεκριμένο κατάλογο, προκειμένου να καταλάβει κανείς τη σημασία του, είναι η επέκταση του μετρό της Αθήνας, το μετρό της Θεσσαλονίκης και μεγάλα σιδηροδρομικά έργα.

Το έργο Τατούλη

Ανάμεσα στα 18 έργα που περιλαμβάνει ο κατάλογος, στον αριθμό 5 της λίστας, βρίσκεται και το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, ένα έργο που έχει «τρέξει» η περιφερειακή αρχή και ο Πέτρος Τατούλης. Μετά και από αυτή την εξέλιξη, πλέον, είναι οριστικό ότι το έργο που θα δώσει τη λύση στο σημαντικότερο πρόβλημα της Πελοποννήσου είναι αυτό της Περιφέρειας, μέσω ΣΔΙΤ.

Χρονοδιαγράμματα

Μετά τη σύνταξη της συγκεκριμένης λίστας, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι εξελίξεις για το θέμα των σκουπιδιών της Πελοποννήσου αναμένεται να είναι ραγδαίες. Πλέον, θεωρείται βέβαιο ότι η υπογραφή της σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ θα γίνει εντός του 2017 και ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2019. Τέλος, η χρηματοδότηση που θα λάβει το έργο από το ΕΣΠΑ ανέρχεται στο ποσό των 68.000.000 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ