Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αντ. Σαμαράς για Κ. Μητσοτάκη: «Σήμερα ο Τσίπρας τον μάσησε και τον έφτυσε»

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τις σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη να βαδίζουν σε τεντωμένο σκοινί. Στη σημερινή της έκδοση η «Εφημερίδα των Συντακτών» σημειώνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της πρόσφατης συζήτησης στη Βουλή για την εγκληματικότητα, φέρεται να είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους: «Σήμερα ο Τσίπρας τον μάσησε και τον έφτυσε».

Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στις κινήσεις Σαμαρά που δείχνουν την κρίση στις σχέσεις μεταξύ του πρώην και του νυν αρχηγού της ΝΔ. Αναφέρει η εφημερίδα:

tvok

«Η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να υποβαθμίσει τον Αδωνη Γεωργιάδη και να του αφαιρέσει τις αρμοδιότητες του τομεάρχη Αμυνας ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για στελέχη που ακολουθούν τον Αντώνη Σαμαρά. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός κάθε άλλο παρά «απομονωμένος» είναι στη Ν.Δ., καθώς μπορεί να «ελέγξει» την πλειοψηφία των βουλευτών του κόμματος που εξελέγησαν με κυρίως δική του επιλογή.

Σε αυτό το σκηνικό κάθε άλλο παρά τυχαία πρέπει να θεωρείται η «επανεμφάνιση» του Μεσσήνιου πολιτικού σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν πιστές σε αυτόν τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ. Κεντρικός ομιλητής σε τέτοιες εκδηλώσεις, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου στη Φιλοθέη και αυτή που αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας στις 18 Νοεμβρίου (σσ αναβλήθηκε κάτω από το βάρος των αρνητικών συνειρμών), είναι ο σαφώς «αυτονομημένος» Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ πλέον προαναγγέλλεται σε αυτές η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού.

Η στιγμή κατά την οποία επιλέγει να επανενεργοποιηθεί ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία. Φαίνεται μάλιστα πως η λήψη των σχετικών αποφάσεων επιταχύνθηκε από τις σοβαρότατες αποκαλύψεις για τις συνομιλίες του γραμματέα της Ν.Δ. με ποινικούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης, πιστός συνοδοιπόρος της Ντόρας Μπακογιάννη, λίγες ημέρες πριν από τις αποκαλύψεις, χαρακτήρισε ουσιαστικά τον Αντώνη Σαμαρά «γιαλαντζί λαϊκιστή» (Κρήτη TV). Η δήλωση προκάλεσε την «υπόγεια οργή» των «Σαμαρικών» και το μένος δεν κάμφθηκε, παρά την προσπάθεια Αυγενάκη να ανασκευάσει με επιστολή του στην «Εφ.Συν.».

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί ο «παράγοντας» της επικείμενης έκδοσης μιας ακόμα σαφώς δεξιάς και συντηρητικής εφημερίδας, του «Φιλελεύθερου». Η αυτοαποκαλούμενη «ταξική εφημερίδα» αποτελεί το εκδοτικό επακόλουθο του liberal.gr του Θανάση Μαυρίδη, ενώ στην επιχείρηση απασχολείται ο πρώην κορυφαίος συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης».

Διάβασε και αυτό: Ισορροπία τρόμου στη Νέα Δημοκρατία μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Κυριάκου Μητσοτάκη

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ