Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Περιφερειακή διακυβέρνηση βασισμένη στο «Γερμανικό μοντέλο» ζητάει ο Πέτρος Τατούλης

Τη μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση με αξιοποίηση «της τεχνογνωσίας και των εμπειριών από το Γερμανικό διοικητικό μοντέλο» ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κατά την εναρκτήρια τελετή της 7ης Διάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, η οποία πραγματοποιείται στο Σίντελφίγκεν της Γερμανίας

Ο κ. Τατούλης σημείωσε οτι «η Ευρώπη αυτή τη στιγμή έχει πρόβλημα, το οποίο για να λυθεί θα πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες από τους πολιτικούς με στόχο, μέσα από τη θεσμική συνεργασία να δοθεί προοπτική και ελπίδα, αλλά και να μεταφερθεί το κέντρο λήψης αποφάσεων εγγύτερα στους πολίτες», ενώ χαρακτήρισε τη Διάσκεψη «νέα περίοδο στις σχέσεις των αυτοδιοικήσεων Ελλάδας – Γερμανίας».

Σημειώνεται οτι στη διάσκεψη χαιρετισμό απηύθυνε ο Επίτροπος Προϋπολογισμού της Ε.Ε. κ. Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την εδραίωσης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Στη διάσκεψη συμμετέχουν, επίσης, ο Υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και Εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Χανς Γιοαχιμ Φούχτελ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων της Βάδης – Βυρτεμβέργης, Ρότζερ Κέλε, ο Έπαρχος του Σβέμπις Χάλ, Γκέρχαρντ Μπάουερ, καθώς 480 εκπρόσωποι Δήμων και Περιφερειών των δύο χωρών.

Η περιφερειακή τράπεζα Πελοποννήσου

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και στην ίδρυση περιφερειακής τράπεζας στην Πελοπόννησο σύμφωνα με το μοντέλο των Γερμανικών Sparkassen. «Η σύσταση περιφερειακής τράπεζας, σύμφωνα με το μοντέλο των Γερμανικών Sparkassen, δημιουργεί μια νέα αντίληψη για τον τραπεζικό τομέα και την περιφερειακή ανάπτυξη στη χώρα» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε τη σημασία ανεύρεσης νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που θα υποστηρίξουν και θα ενισχύσουν την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας.

Κάλεσμα σε tour operators

Πολύ σημαντική, χαρακτήρισε, τέλος, ο κ. Τατούλης, την ένταξη στην Ελληνογερμανική Συνέλευση των Ελληνικών κοινοτήτων στη Γερμανία και των Γερμανικών κοινοτήτων στην Ελλάδα και απηύθυνε πρόσκληση στους Γερμανούς tour operators να κάνουν το συνέδριό τους στην Πελοπόννησο, «ώστε οι επαγγελματίες του τουρισμού να αποκτήσουν σχέσεις μεταξύ τους και να γνωρίσουν καλύτερα το τουριστικό μας προϊόν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ