Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τζανακόπουλος: Πρωταγωνιστικός ρόλος για τη Μεσσηνία στη μεταμνημονιακή Ελλάδα

Το δημαρχείο Καλαμάτας ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στη Μεσσηνία. Ο κ. Τζανακόπουλος συναντήθηκε με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, και αναφέρθηκε στις δυνατότητες που ανοίγονται για τη Μεσσηνία στη μεταμνημονιακή Ελλάδα. «Η περιοχή σας σε αυτόν το μεγάλο αγώνα (σσ της ανάπτυξης) πρέπει, μπορεί και, ήδη, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς μιλάμε για μια περιοχή με μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

messiniapress-tzanakopoulos-kalamata1

Αγροτικά προϊόντα και μεταποίηση

Ο κ. Τζανακόπουλος αρχικά αναφέρθηκε στην «βαριά» βιομηχανία του Νομού, την αγροτική παραγωγή: «Τα αγροτικά προϊόντα της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας και της ευρύτερης περιοχής είναι προϊόντα ποιοτικά, τα οποία έχουν βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το εξαγωγικό εμπόριο της Ελλάδας. Η μεταποίηση αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα, στην οποία πρέπει ακόμα να γίνουν πολλά βήματα, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε ακόμα καλύτερα, ακόμα πιο αποτελεσματικά τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα. Το να παράγονται εδώ προϊόντα και να μεταποιούνται στο εξωτερικό είναι ένα πρόβλημα, το οποίο εμείς θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τη Χώρα, να ανέβει στην «αλυσίδα αξίας», να δημιουργηθούν όροι για να θεμελιωθεί ένας ισχυρός μεταποιητικός τομέας».

Τουρισμός και υποδομές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στον τουρισμό, αλλά και στις υποδομές του Νομού. «Μιλάμε για μια περιοχή, που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια και τουριστικά. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει το βάρος μας και στον τομέα των τουριστικών, αλλά και των υπολοίπων υποδομών της περιοχής» σημείωσε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εθνικός Αυτοκινητόδρομος

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα της ολοκλήρωσης του εθνικού οδικού άξονα Τρίπολης – Καλαμάτας: «Πριν από λίγους μήνες εγκαινιάστηκε ο εθνικός αυτοκινητόδρομος, μετά από πολλά έτη καθυστερήσεων. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να το πιστωθεί ως επιτυχία στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά και το υπουργείο Υποδομών. Καταφέραμε να ξεπμλοκάρουμε τις συμβάσεις και να μη βρεθούμε, τελικά, υπόλογοι στην ΕΕ. Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τις ευθύνες, άλλα γνωρίζουμε καλά πως οδηγηθήκαμε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε ο αυτοκινητοδρομος».

Νέοι οδικοί άξονες

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των νέων οδικών αξόνων (Καλαμάτα – Ριζόμυλος και Τσακώνα – Καλό Νερό). «Αυτή τη στιγμή μιλάμε για του δύο δρόμους, οι οποίοι είναι αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Η ενημέρωση που έχουμε από το αρμόδιο υπουργείο είναι ότι οι μελέτες προχωρούν και θα έχουμε θετικές εξελίξεις σύντομα».

Διαχείριση απορριμμάτων

Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος, αναφέρθηκε και στο φλέγον ζήτημα για την Πελοπόννησο, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων. «Το μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων ταλαιπωρεί την ευρύτερη περιοχή. Νομίζω ότι με καλή συνεργασία και συζήτηση θα έχουμε τη δυνατότητα και σε αυτόν τον τομέα να υποστηρίξουμε την τοπική αυτοδιοίκηση στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για την επίλυση αυτού του προβλήματος» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ