Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σάλος με τα «Kafantaris Papers» – Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απειλούν οι θιγόμενοι

Στα κάγκελα οι 391 οφειλέτες του δήμου Πύλου – Νέστορος από τη δημοσιοποίηση προσωπικών τους στοιχείων στο διαδίκτυο. Στη δημοσιότητα προσωπικά δεδομένα οφειλετών που έχουν εξοφλήσει και οφειλετών που χρωστούν το αστρονομικό ποσό των 10,31 ευρώ! Με προσφυγές στη δικαιοσύνη απειλούν οι θιγόμενοι και ζητούν εξηγήσεις. Καμία αντίδραση από τη δημοτική αρχή.

Σάλο έχει προκαλέσει η ενέργεια του δήμου Πύλου – Νέστορος να δημοσιοποιήσει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα 391 οφειλετών του. Μάλιστα, το γεγονός ότι με την πρακτική του ο Δήμος στρέφεται εναντίον όσων ρύθμισαν τα χρέη τους, προκαλεί ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις. Το θέμα το ανέδειξε το μεσημέρι της Παρασκευής το messiniapress με την αναδημοσίευση της λίστας, χωρίς τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των οφειλετών, την οποία έχει αναρτήσει στο πρόγραμμα «Διαύγεια» ο δήμος Πύλου – Νέστορος από το πρωί της 11ης Νοεμβρίου.

Διαβάστε και αυτό: Δ. Πύλου – Νέστορος: Στη φόρα προσωπικά δεδομένα οφειλετών

Εξόφλησαν αλλά είναι στη λίστα

Ανάμεσα στους οφειλέτες, των οποίων έχουν δημοσιοποιηθεί τα προσωπικά δεδομένα, βρίσκονται και σοβαροί επιχειρηματίες της περιοχής. Μάλιστα, ορισμένοι εξ’ αυτών αποπλήρωσαν εφάπαξ τα χρέη τους προς το δήμο, πριν τη δημοσιοποίηση της λίστας. Έτσι, έχουμε το παράδοξο φαινόμενο οφειλέτες που εξόφλησαν το χρέος τους αρκετές ημέρες πριν και άρα δεν χρωστούν, να βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να βλέπουν το όνομά τους και τα προσωπικά τους δεδομένα στο διαδίκτυο.

Στο διαδίκτυο για χρέος των 10,31 ευρώ

Την ίδια στιγμή αντιδράσεις έχουν προκληθεί και σε εκείνους τους οφειλέτες, οι οποίοι χρωστούσαν ποσά κάτω των 100 ευρώ. Και αυτοί οι οφειλέτες, οι οποίοι είναι δεκάδες, εξόφλησαν την οφειλή τους, ωστόσο είδαν τα προσωπικά τους στοιχεία στο διαδίκτυο. Μάλιστα υπάρχει περίπτωση οφειλέτη που χρωστάει το …υπέρογκο ποσό των 10,31 ευρώ, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα των οφειλετών.

Προσφυγές στη δικαιοσύνη

Μετά τη γνωστοποίηση του θέματος πολλοί από τους οφειλέτες που βρίσκονται στη λίστα δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, προκειμένου να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του messiniapress, δικηγόροι, ήδη, έχουν λάβει εντολή να κινηθούν δικαστικά κατά παντός υπευθύνου.

Η σιωπή του Δήμου

Πάντως, παρότι συμβαίνουν όλα αυτά, η δημοτική αρχή φαίνεται ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχει ζήτημα, καθώς δεν έχει δικαιολογήσει την πράξη της. Ούτε έχει υπεραμυνθεί της πρακτικής της, αλλά ούτε έχει απαντήσει στα 391 άτομα των οποίων τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα. Αντιθέτως, ακολουθεί την προσφιλή της τακτική για θέματα που «καίνε», αυτή της σιωπής. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ