Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Εξαφάνισαν τα «Kafantaris Papers» από το πρόγραμμα «Διαύγεια»

Χρειάστηκαν να περάσουν 9 μέρες και να μεσολαβήσουν τα δημοσιεύματα του messiniapress για να αντιληφθεί η δημοτική αρχή του δήμου Πύλου – Νέστορος ότι κακώς έδωσε στη δημοσιότητα ευαίσθητα προσωπικά  δεδομένα 391 οφειλετών του. «Κατέβασαν» τη λίστα από το «Διαύγεια» προσπαθώντας να σβήσουν τα ίχνη του «εγκλήματος». Νέα ερωτήματα από την επεξεργασία των στοιχείων της λίστας.

Εξαφανίστηκε η λίστα των 391 οφειλετών του δήμου Πύλου – Νέστορος από το διαδίκτυο κάτω από το βάρος των αντιδράσεων που προκλήθηκαν, μετά τα δημοσιεύματα του messiniapress.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί ο δήμος Πύλου – Νέστορος ανάρτησε στο «Διαύγεια» την επίμαχη απόφαση της οικονομικής επιτροπής, στη οποία υπήρχε η λίστα με τους 391 οφειλέτες, χωρίς να συνοδεύεται από τα προσωπικά δεδομένα όσων προχώρησαν σε ρύθμιση των χρεών τους.

Η νέα ανάρτηση του δήμου Πύλου – Νέστορος στο «Διαύγεια»:

lista1

Το περιεχόμενο της νέας ανάρτησης του δήμου Πύλου – Νέστορος:

lista2a

lista2b

Η ανάρτηση (11/11), την οποία εξαφάνισε ο δήμος Πύλου – Νέστορος:

listac

Η εσπευσμένη προσπάθεια του δήμου Πύλου – Νέστορος να εξαφανίσει τη λίστα από το διαδίκτυο αποδεικνύει ότι η προηγούμενη ανάρτησή της ήταν παράνομη. Με τη διόρθωση που έκανε σήμερα, δηλαδή, η δημοτική αρχή επιβεβαιώνει ότι έδωσε παράνομα στη δημοσιότητα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα 391 οφειλετών της . Βέβαια, το γεγονός ότι ο δήμος Πύλου – Νέστορος επιχειρεί 9 μέρες μετά να εξαφανίσει τα ίχνη του «εγκλήματος» δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει «έγκλημα» ή ότι δεν υπάρχει «ένοχος».

Επιπλέον ερωτήματα

Ωστόσο, η παράνομη πράξη του δήμου Πύλου – Νέστορος να δώσει στη δημοσιότητα προσωπικά στοιχεία οφειλετών του έχει και άλλες διαστάσεις, καθώς τίθενται ευρύτερα ερωτήματα για τη σχέση του δήμου Πύλου – Νέστορος με ορισμένους εξ’ αυτών. Πλέον, είναι σαφές ότι, μετά τη διαρροή της λίστας, ο δήμος Πύλου – Νέστορος είναι πολλαπλά εκτεθειμένος.

Διάβασε και αυτό: Σάλος με τα «Kafantaris Papers» – Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απειλούν οι θιγόμενοι

Διάβασε και αυτό: Δήμος Πύλου – Νέστορος: Έβγαλε στη φόρα τα προσωπικά δεδομένα 391 οφειλετών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ