Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μετά τις εκλογές στην κεντροαριστερά: Τα αλλάζει όλα στη Μεσσηνία η Φώφη Γεννηματά

Τις δυνάμεις τους μετράνε νικητές και χαμένοι στη Μεσσηνία με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα. Σαρωτικές αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό, το βουλευτικό ψηφοδέλτιο και τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις.

Η καθαρή νίκη της Φώφης Γεννηματά και στη Μεσσηνία δημιουργεί νέα δεδομένα στο εσωκομματικό παιχνίδι της κεντροαριστεράς στο Νομό.

Ο κομματικός μηχανισμός

Οι πρώτες αλλαγές που αναμένεται να γίνουν αφορούν τον τοπικό κομματικό μηχανισμό. Μπορεί οι συγκεκριμένες διαδικασίες, οι οποίες θα οδηγήσουν στη συγκρότηση νέων οργάνων, να μην έχουν αποφασιστεί ακόμα, ωστόσο, οι εσσωπαραταξιακές διαβουλεύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα από το εσωτερικό του νέου φορέα, θεωρούν βέβαιο ότι ο νέος κομματικός μηχανισμός θα αποτελείται από νέα πρόσωπα, τα οποία δεν είχαν εμπλοκή μέχρι σήμερα στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ.

Το βουλευτικό ψηφοδέλτιο

Παράλληλα, στο προσκήνιο αναμένεται να βγουν νέες δυνάμεις και στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο. Πρόκειται για πρόσωπα, τα οποία διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στις εσωκομματικές εκλογές. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα προέρχονται και από χώρους που μέχρι σήμερα διατηρούσαν αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ και θα σηματοδοτούν την ανανέωση του χώρου.

Οι αυτοδιοικητικές ισορροπίες

Την ίδια στιγμή νέες ισορροπίες διαμορφώνονται και στον αυτοδιοικητικό χάρτη του νομού. Και σε αυτό το επίπεδο αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, καθώς νέα πρόσωπα αναμένεται να συκγροτήσουν τη νέα αυτοδιοικητική πρόταση της κεντροαριστεράς. Παράλληλα, θα παραμείνουν ενεργές και θα ενισχυθούν εκείνες οι δυνάμεις, οι οποίες έδειξαν και στις εσωκομματικές εκλογές ότι μπορούν να εκφράσουν τον χώρο της κεντροαριστεράς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ