Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Βόμβα για τη δημόσια υγεία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Οιχαλίας

Βόμβα για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον τα σκουπίδια στο δήμο Οιχαλίας. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την περιοχή η Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατόπιν αιτήματος του Δήμου. Επί ένα μήνα τα σκουπίδια βρίσκονται στους δρόμους.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για τρεις μήνες, κηρύχθηκε ο δήμος Οιχαλίας από την περιφέρεια Πελοποννήσου. Η απόφαση ελήφθη, κατόπιν σχετικού αιτήματος του δήμου Οιχαλίας, για λόγους δημόσιας υγείας και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, όπως αναφέρεται στο σχετικό αίτημα.

Βόμβα τα σκουπίδια

Το γεγονός που ανάγκασε το δήμο Οιχαλίας να ζητήσει την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήταν η πυρκαγιά που ξέσπασε στη χωματερή, στην οποία παράνομα εναποθέτει σκουπίδια. Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 19 Οκτωβρίου και έκτοτε τα σκουπίδια της περιοχής παραμένουν στους δρόμους.

Σήμερα, ένα και πλέον μήνα μετά, η πυρκαγιά στη χωματερή – όπως αναφέρουν στελέχη του δήμου Οιχαλίας – έχει σβήσει, καθώς έγινε επικάλυψη με χώμα. Τη σχετική απόφαση την έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου στις 8 Νοεμβρίου και το κόστος του έργου ανήλθε σε 12.000 ευρώ.

Από την επόμενη εβδομάδα η αποκομιδή

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν από το δήμο, η αποκομιδή των απορριμμάτων θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς με την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορούν να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Βεβαίως, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει που τελικά θα πάνε τα σκουπίδια του δήμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ