Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ιστορική ανακάλυψη: Στην Καλαμάτα επιβεβαιώθηκε η αυθεντικότητα του Τάφου του Χριστού

Στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα, έγινε η επιβεβαίωση της αυθεντικότητας του Πανάγιου Τάφου. Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου μετά το σημερινό δημοσίευμα του National Geographic.

Στο Eργαστήριο Αρχαιομετρίας του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, το οποίο λειτουργεί στην Καλαμάτα, έγιναν οι απαραίτητες επιστημονικές μετρήσεις που οδήγησαν στην επιβεβαίωση της αυθεντικότητας του Πανάγιου Τάφου. Το συγκεκριμένο θέμα κάνει σήμερα το γύρο του κόσμου, καθώς το National Geographic δημοσίευσε νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη σπουδαία ανακάλυψη.

Η δημοσίευση του National Geographic:

xr1

xr2

Μετά τις πληροφορίες που δημοσίευσε το National Geographic μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα ασχολήθηκαν με το θέμα:

xr3

xr4

xr5

xr6

xr7

Οι μετρήσεις στην Καλαμάτα

Όπως σημειώνεται στο κείμενο που δημοσιεύθηκε σήμερα στο National Geographic δείγματα του κονιάματος, κάτω από το Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου στην Ιερουσαλήμ, χρονολογούνται από το 345 μ.Χ. Είναι συνεπώς πολύ παλαιότερα από τα αρχαιότερα μνημεία που έχουν έως τώρα βρεθεί μέσα και γύρω από το συγκρότημα του Πανάγιου Τάφου. Με βάση τα νέα στοιχεία ο τάφος έχει ηλικία σχεδόν 1.700 ετών. Η νέα ανακάλυψη επιβεβαιώνει ότι το συγκεκριμένο σημείο, που θεωρείται σήμερα ο τάφος του Χριστού, είναι το ίδιο με αυτό που είχε θεωρηθεί ο τάφος του πριν από 17 αιώνες. Η επιβεβαίωση με απόλυτο τρόπο ήρθε από τις μετρήσεις του εργαστηρίου Αρχαιομετρίας της Καλαμάτας σε 17 δείγματα του τάφου.

Διάβασε και αυτό: Έλληνες επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι ο Πανάγιος Τάφος είναι αυθεντικός

Σημειώνεται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται σχετική δημοσίευση, στο περιοδικό αρχαιολογίας «Journal of Archaeological Science Reports», η οποία και θα επισημοποιεί τα πιο πάνω στοιχεία.

Το Εργαστήριο Αρχαιομετρίας στην Καλαματα

Το Εργαστήριο Αρχαιομετρίας δραστηριοποιείται στις αναλυτικές, με έμφαση στις μη-καταστροφικές μελέτες αρχαιολογικών και γεωαρχαιολογικών υλικών, στις απόλυτες χρονολογήσεις και στις εργασίες ανασύνθεσης του παλαιοπεριβάλλοντος. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει οπτικά και πολωτικό μικροσκόπιο, SEM/EDS ,XRF, RAMAN, πρωτονιακό μαγνητόμετρο, φορητά και διαφορικό σταθμό GPS και χώρους παρασκευής δειγμάτων.

«Ψυχή» του Εργαστηρίου είναι ο Νίκος Ζαχαριάς, αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Παν. Πελοποννήσου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ