Απολογισμός έργου του απερχόμενου προέδρου του Επιμελητηρίου Δημήτρη Μανιάτη

/

Σε απολογισμό πεπραγμένων προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, λίγες μέρες πριν από την εκπνοή της θητείας του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μανιάστης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της διοίκησης του Επιμελητηρίου από το 2011 έως σήμερα. Αφού ξεκαθάρισε ότι ο θεσμός του Επιμελητηρίου δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο, αναφέρθηκε στις δράσεις που ανέλαβε όλα αυτά τα χρόνια. Στην υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων (ΕΣΠΑ, Διαχειριστική αρχή κλπ), στις παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε υπουργεία, στα σεμινάρια και στις ημερίδες, στις συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Πελοποννήσου, καθώς και στις συνέργειες με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αναφέρθηκε στην εξέλιξη του έργου της “Μεσογειακής Πόλη””, έργο για το οποίο είχαν εξασφαλιστεί πόροι, αλλά δεν προχώρησε διότι δεν λύθηκαν ζητήματα που αφορούν το κτίριο και δεν εκδόθηκε οικοδομική άδεια, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο έργο άφησε αιχμές κατά της δημοτικής αρχής, σημειώνοντας η επίλυση του προβλήματος ήταν θέμα πολιτικής επιλογής.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις προσπάθειες που κατέβαλε το Επιμελητήριο για τη ρύθμιση των πυροδανείων, στην προσπάθεια αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με την αεροπορική σύνδεση Καλαμάτα – Μιλάνο, καθώς και στην προσπάθεια για τη λειτουργία γραμμής Ηράκλειο – Καλαμάτα – Ιωάννινα, η οποία όμως δεν ευοδώθηκε.

Ο κ. Μανιάτης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι παραδίδει ένα Επιμελητήριο μα ταμειακά διαθέσιμα που ξεπερνούν τις 250.000 ευρώ, παρότι έχουν καταργηθεί οι συνδρομές, ενώ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην συνεισφορά των υπαλλήλων του Επιμελητηρίου στις προσπάθειες της διοίκησης σε μια δύσκολη περίοδο για το θεσμό.

Ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των χρεών προς το Επιμελητήριο. Τόνισε ότι αυτά ανέρχονται σε περίπου 500.000 ευρώ και ξεκαθάρισε οτι αν το Επιμελητήριο είχε τη νομική δυνατότητα θα χάριζε αυτά τα χρέη. “Αν μπορούσαμε θα εξυπηρετούσαμε τους επιχειρηματίες που δεν έχουν να φάνε” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης. Προσέθεσε, ωστόσο, ότι οι επιχειρηματίες που έχουν οφειλές μπορούν να προχωρήσουν σε ρύθμιση με ευνοϊκούς όρους.

Τέλος, ο κ. Μανιάτης ξεκαθάρισε ότι δεν εμπλέκεται στις ερχόμενες εκλογές, καθώς αναμένεται να λάβει σύνταξη και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να έχει ενεργό ρόλο.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δυσοίωνες εκτιμήσεις για μελλοντική άνοδο της θερμοκρασίας στην Ελλάδα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διακινούν χύμα Μεσσηνιακό λάδι στην Ευρώπη!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

«Πνίγηκε» από την σκόνη η Καλαμάτα – Προσωρινή «ανάσα» από το μεσημέρι της Πέμπτης – Αυξημένες ποσότητες και πάλι από το Σάββατο – Οι συστάσεις των πνευμονολόγων

Αποπνικτική, λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης, ήταν η ατμόσφαιρα και στην Καλαμάτα, τις τελευταίες δύο