Δεκάδες Μεσσήνιοι στη “μαύρη λίστα” της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων

6 Δεκεμβρίου 2017

Στη δημοσιότητα λίστα με ονόματα 8.909 φυσικών προσώπων και 14.083 νομικών προσώπων οι οποίοι εμφανίζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία ή τα ασφαλιστικά Ταμεία άνω των 150.000 ευρώ. 73 επιχειρήσεις και δεκάδες φυσικά πρόσωπα από τη Μεσσηνία στη λίστα. Υποψήφιος για το επιμελητήριο χρωστάει 3.723.484 ευρώ!

Τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεων των οποίων τα ονόματα δίνονται στη δημοσιότητα εμφανίζουν οφειλές με καθυστερήσεις πληρωμών για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από ένα χρόνο. Είχε προηγηθεί μαζική αποστολή ειδοποιητηρίων μέσω email για τακτοποίηση των οφειλών τους χωρίς όμως να έχουν ανταποκριθεί.

Στις λίστες δεν περιλαμβάνονται οφειλέτες στους οποίους έχει χορηγηθεί ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής υπό την προϋπόθεση ότι είναι συνεπείς με τους όρους της ρύθμισης. Επίσης δεν περιλαμβάνονται φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις τα οποία ενώ έχουν μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν λάβει αναστολή καταβολής των χρεών τους.

Τέλος η ΑΑΔΕ ακολουθώντας τη σχετική γνωμοδότηση της αρχής προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει εξαιρέσει φυσικά πρόσωπα των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.

Οι οφειλέτες της Μεσσηνίας

Στη λίστα των των νομικών προσώπων υπάρχουν 73 επιχειρήσεις της Μεσσηνίας. Η συνολική οφειλή αυτών των επιχειρήσεων φτάνει τα 230.344.000 ευρώ και αφορά χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο μεγαλύτερος οφειλέτης της Μεσσηνίας χρωστάει 35.411.000 ευρώ και ο μικρότερος 203.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι 31 από τις 73 επιχειρήσεις οφείλουν ποσά που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι δεκάδες Μεσσήνιοι συμπεριλαμβάνονται και στη λίστα με τα φυσικά πρόσωπα. 

*Δείτε τους οφειλέτες – φυσικά πρόσωπα εδώ

*Δείτε τους οφειλέτες – νομικά πρόσωπα εδώ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στα 3,4 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου τον Οκτώβριο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ψάχνεται για εξωτερικό ο Καπίνο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Παρέμβαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας: Η βία δεν αντιμετωπίζεται μόνο με μέτρα αστυνόμευσης – Απαιτεί συγκρότηση εθνικού σχεδίου

Παρέμβαση, σχετικά με τα φαινόμενα βίας, τα οποία εμφανίζονται με ένταση στην ελληνική κοινωνία, κάνει με άρθρο του στην «Απογευματινή» ο Μητροπολίτης

Από τη Δευτέρα (15/4) η απαγόρευση χρήσης πυρός στην περιφέρεια Πελοποννήσου – Τι αναφέρεται στην απόφαση

Απαγόρευση χρήσης πυρός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, υπέγραψε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας

Δείτε επίσης