Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Χρέη δήμων της Λακωνίας καλείται να πληρώσει ο δήμος Καλαμάτας! Έξαλλος ο Π. Νίκας

Συνεχίζεται το αλαλούμ στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Πελοποννήσου, Όργανο το οποίο συγροτείται από τους δήμους της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Καλαμάτας, πλέον, είναι ορατός ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μείζον οικονομικό ζήτημα στο Φορέα. Ο δήμος Καλαμάτας αναφέρει ότι εταιρεία διαχείρισης, επεξεργασίας και ανακύκλωσης απορριμμάτων (η Hellenic Waste Recycling) κατέθεσε αίτηση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Τρίπολης ασφαλιστικά μέτρα, για την άμεση καταβολή χρεών του πρώην ΕΣΔΙΣΑ (Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Λακωνίας, του οποίου διάδοχος είναι ο ΦΟΔΣΑ. Δηλαδή, διευκρινίζει ο δήμος Καλαμάτας, η εταιρεία ζητεί την πληρωμή της από εννέα Δήμους, κατά κανόνα με υγιή οικονομικά, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Καλαμάτας. Μάλιστα, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο «δήμος Καλαμάτας ετοιμάζει την άμυνά του», ενώ σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο δήμαρχος Καλαμάτας είναι σφόδρα δυσαρεστημένος από την εξέλιξη. 

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την επερχόμενη οικονομική ο Φορέας πρέπει να αντιμετωπίσει και την πολιτική κρίση, η οποία τον ταλανίζει εδώ και καιρό. Είναι γνωστό ότι ο ΦΟΔΣΑ βρίσκεται στην αναζήτηση νέου προέδρου, για δεύτερη φορά, καθώς πρόσφατα ο δήμαρχος Ευρώτα παραιτήθηκε τόσο από δήμαρχος όσο και από πρόεδρος του Φορέα. Όλα αυτά την στιγμή που το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, ζήτημα στο οποίο έχει κεντρικό ρόλο ο ΦΟΔΣΑ, βρίσκεται στην τελική του ευθεία και ο Φορέας απαιτείται να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ