Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ιδού το ερώτημα: Επικίνδυνος πολιτικός ή ανόητος πολιτικός ο κ. Μάκαρης;

Χοντροκομμένα ψέματα του Μανώλη Μάκαρη κατά του messiniapress. Παρουσίασε το δημοσιογράφο που κάλυψε τον απολογισμό του συνδυασμού του ως «μέλος της ευρύτερης παράταξης» και ως ρουφιάνο. Η αλήθεια, τα ψέμματα και οι στόχοι του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου της Καλαμάτας.

Ως «μέλος της ευρύτερης παράταξης» παρουσίασε το δημοσιογράφο του messiniapress, ο οποίος κάλυψε δημοσιογραφικά τον απολογισμό του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο ιστορικό Δημαρχείο της Καλαμάτας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου της Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης. Μιλώντας ο κ. Μάκαρης στην εφημερίδα «Ελευθερία» δήλωσε : «Η «Ε» επικοινώνησε με τον κ. Μάκαρη και τον ρώτησε αν πράγματι έγινε η συνάντηση και γιατί δεν προσκλήθηκαν δημοσιογράφοι. Ο κ. Μάκαρης απαντώντας είπε ότι δεν προσκλήθηκε κανένα ΜΜΕ και ότι σε αυτήν παρέστη ένας δημοσιογράφος ως μέλος της ευρύτερης παράταξης, ο οποίος στη συνέχεια δημοσιοποίησε τις εισηγήσεις και γι’ αυτό ο συνδυασμός του θα εκδώσει ανακοίνωση».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, ο κ. Μάκαρης παρουσίασε το δημοσιογράφο όχι μόνο ως μέλος της παράταξής του, αλλά και ως «ρουφιάνο», ο οποίος διέρρευσε τα όσα ειπώθηκαν στη συγκεκριμένη μάζωξη. Οι δηλώσεις του, μάλιστα, έδωσαν πάτημα στην εφημερίδα «Ελευθερία» να χαρακτηρίσει στο πρώτο της θέμα το δημοσιογράφο του messiniapress ως «κατάσκοπο»!

messiniapress-eleytheria

Η αλήθεια

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετική. Ο δημοσιογράφος, Παναγιώτης Μουρίκης, όντως, βρέθηκε στον απολογισμό έργου του κ. Μάκαρη, καθώς η συνεδρίαση είχε γίνει γνωστή από κάλεσμα που απηύθυνε ο κ. Μάκαρης, μέσω του Facebook, στους πολίτες. Μέχρι και μια ώρα μετά την έναρξη του απολογισμού η παρουσία του δεν απασχόλησε κανέναν. Η δημοσιογραφική κάλυψη του απολογισμού απασχόλησε τον κ. Μάκαρη από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου, Κώστα Γεωργακίλα, ο οποίος έθεσε ζητήματα που δεν άρεσαν στον επικεφαλής της παράταξης. Ο κ. Μάκαρης πλησίασε το δημοσιογράφο και τον ρώτησε αν παρευρίσκεται στην εκδήλωση ως δημοσιογράφος ή ως πολίτης. Η απάντηση που έλαβε ο κ. Μάκαρης ήταν σαφής: Του διευκρινίσαμε ότι η παρουσία μας ήταν δημοσιογραφική και μόνο. Ο κ. Μάκαρης τότε ζήτησε να μην γράψουμε τίποτα γιατί τα υπόλοιπα ΜΜΕ του νομού, τα οποία δεν παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, θα του ζητούσαν το λόγο. Χαρακτηριστικά ο κ. Μάκαρης είπε «σε παρακαλώ μη γράψεις τίποτα γιατί οι άλλοι θα με σκίσουν». Η απάντηση που έλαβε ο κ. Μάκαρης ήταν ακόμα πιο σαφής: Του εξηγήθηκε ότι από τη στιγμή που η εκδήλωση ήταν ανοιχτή στο κοινό, από τη στιγμή που είχε γίνει γνωστή από τον ίδιο, από τη στιγμή που δεν απαγορεύθηκε η παρουσία του δημοσιογράφου ή δεν του ζητήθηκε να αποχώρησει σε καμία στιγμή, είμαστε υποχρεωμένοι να παρουσιάσουμε όσα είχαν ειπωθεί ή θα λέγονταν στη συνέχεια. Στο σημείο εκείνο ο κ. Μάκαρης δεν αντέτεινε κάτι και αποχώρησε, χωρίς ποτέ να ζητήσει την αποχώρηση του δημοσιογράφου από την αίθουσα και να θέσει σχετικό ζήτημα στη διαδικασία.

Και επικίνδυνος πολιτικός και ανόητος πολιτικός

Θέση τίτλου στο κείμενο έχει το ερώτημα «επικίνδυνος πολιτικό ή ανόητος πολιτικός;». Το ερώτημα είναι ρητορικό για την περίπτωση του κ. Μάκαρη. Ο κ. Μάκαρης είναι και επικίνδυνος πολιτικός και ανόητος πολιτικός. Επικίνδυνος πολιτικός γιατί διαστρέβλωσε την αλήθεια και παρουσίασε έναν επαγγελματία δημοσιογράφο ως μέλος της παράταξής του, επιχείρησε δηλαδή να του δώσει συγκεκριμένη πολιτική υπόσταση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ευθυκρισία ενός δημοσιογράφου. Επικίνδυνος πολιτικός γιατί παρουσίασε έναν επαγγελματία δημοσιογράφος ως ρουφιάνο, ως τον άνθρωπο δηλαδή που διέρρευσε πληροφορίες. Επίσης, είναι ανόητος πολιτικός γιατί επιχειρεί να απολογηθεί στα υπόλοιπα ΜΜΕ της Μεσσηνίας «χρεώνοντας» το δημοσιογράφο που απλά έκανε τη δουλειά του σωστά, που θέλησε δηλαδή να παρακολουθήσει τον απολογισμό της δράσης μιας παράταξης. Τέλος, ο κ. Μάκαρης είναι ανόητος και συνάμα επικίνδυνος πολιτικός, και αυτό είναι το πιο σοβαρό όλων,  γιατί προσπαθεί να στοχοποιήσει και να σπιλώσει με ψέματα έναν δημοσιογράφο επειδή απλά του έχει ασκήσει και του ασκεί κριτική, επειδή δεν γράφει όσα είναι αρεστά σε εκείνον. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ