Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Καταιγισμός μηνύσεων κατά του Δ. Καφαντάρη και του δήμου Πύλου – Νέστορος

Αποφασισμένοι να φτάσουν στα δικαστήρια οφειλέτες που είδαν ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα να αναρτώνται στο διαδίκτυο από το δήμο Πύλου – Νέστορος. Με μήνυση κατά Καφαντάρη απαντά και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Ηλίας Κανάκης.

Πολλά επεισόδια στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να έχει η υπόθεση της ανάρτησης προσωπικών δεδομένων 391 οφειλετών του δήμου Πύλου – Νέστορος στο διαδίκτυο. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Πύλου – Νέστορος επί 9 ημέρες, από τις 11 έως τις 20 Νοεμβρίου, είχε αναρτήσει στο «Διαύγεια» προσωπικά δεδομένα 391 οφειλετών του. Στις 20 Νοεμβρίου ο δήμος «κατέβασε» την ανάρτηση, ωστόσο, το κακό είχε γίνει, καθώς η λίστα των οφειλετών διέρρευσε με αποτέλεσμα πολλοί, πλέον, να την έχουν στην κατοχή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του messiniapress αρκετοί εκ των οφειλετών του Δήμου αναμένεται τις επόμενες μέρες να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και ομαδική προσφυγή από όσους θεωρούν τους εαυτούς τους εκτεθειμένους από τους χειρισμούς του Δήμου. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, μηνύσεις θα κατατεθούν τόσο κατά του Δήμου, όσο και κατά του δημάρχου, Δημήτρη Καφαντάρη, ως πολιτικό προϊστάμενο του Δήμου. Σημειώνεται ότι το νομικό πλαίσιο που σχετίζεται με τα προσωπικά δεδομένα είναι ιδιαίτερα αυστηρό και οι ποινές που προβλέπονται είναι εξαιρετικά αυστηρές.

Με μήνυση απαντά ο Κανάκης

Την ίδια στιγμή μήνυση κατά του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, για το ίδιο θέμα, κατέθεσε και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Ηλίας Κανάκης. Ο κ. Κανάκης κατέθεσε μήνυση για ψευδή καταμήνυση εναντίον του Δ. Καφαντάρη, καθώς ο δεύτερος τις προηγούμενες μέρες προσέφυγε στη δικαιοσύνη επιχειρώντας να εμφανίσει τον εαυτό του ως «θύμα» και ως “θύτη” τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας!

Διαβάστε και αυτό: Και δαρμένοι και …διωκόμενοι: Από απολογούμενος κατήγορος ο Δ. Καφαντάρης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ