Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Έρχονται εξελίξεις για το μέλλον του στρατοπέδου της Καλαμάτας

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις σε σχέση με την αναδιοργάνωση των ενόπλεων δυνάμεων. Στο επίκεντρο οι ανακατατάξεις στη λειτουργία των στρατοπέδων και των κέντρων εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη Χώρα. Οριστικές αποφάσεις και για το στρατόπεδο της Καλαμάτας. 

«Η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων ως πρόταση της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων προς την πολιτική ηγεσία της χώρας, στοχεύει στην κάλυψη των επιχειρησιακών απαιτήσεων, στην περαιτέρω αύξηση του επιπέδου ετοιμότητας και στη μείωση του κόστους συντήρησης μονάδων», αναφέρεται σε δημοσίευμα του ΑΠΕ, το οποίο αποδίδεται σε πηγές του ΓΕΕΘΑ, και δείχνει ότι το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των στρατοπέδων της Χώρας έχει μπει στην τελική του ευθεία.

Οι πληροφορίες για τις επερχόμενες εξελίξεις ενισχύονται ακόμα περισσότερο όταν κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης «ανταλλαγής ευχών» της στρατιωτικής ηγεσίας με τους διαπιστευμένους συντάκτες στο ΓΕΕΘΑ επιβεβαιώθηκε ότι οι αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις έχουν μπει στην τελική ευθεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες αποδίδονται σε κύκλους του ΓΕΕΘΑ, η αναδιάρθρωση μονάδων του στρατού Ξηράς θα είναι μεγάλης κλίμακας. «Στο πλαίσιο αυτό πολλές και σημαντικές μονάδες θα μετακινηθούν με γνώμονα την καλύτερη επιχειρησιακή αξιοποίησή τους και όχι τα κελεύσματα τοπικών κοινωνιών που σε πολλές περιπτώσεις ήθελαν μονάδες στην περιοχή τους για να ενισχύονται οικονομικά από τα χρήματα που έπεφταν σε αυτές από τα στελέχη του στρατού και τους στρατεύσιμους που υπηρετούσαν σε αυτές» αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα.

Το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά άμεσα τη Μεσσηνία, καθώς αναμένεται να ξεκαθαρίσει το ζήτημα της λειτουργίας του στρατοπέδου της Καλαμάτας, για το οποίο στο παρελθόν έχουν ακουστεί διάφορα σενάρια. Με την αναδιάρθρωση αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα και αναμένεται να γίνει γνωστό το καθεστώς λειτουργίας του Στρατοπέδου.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ