Αλήθειες και ψέματα για την παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών στο δήμο Πύλου – Νέστορος

/

Το messiniapress φέρνει στο φως της δημοσιότητας τις καταθέσεις εμπλεκόμενων στην υπόθεση της παράνομης μεταφοράς και εναπόθεσης σκουπιδιών από το δήμο Οιχαλίας στο δήμο Πύλου – Νέστορος. Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Δ. Καφαντάρης: Η διαστρέφει την αλήθεια ή δεν μπορεί να προστατεύσει το δήμο του και τους κατοίκους του. 

Τη βεβαιότητά του ότι δεν έγινε ποτέ παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών στη χωματερή του Αγίου Νικολάου από άλλο δήμο εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, προσπαθώντας να απαντήσει στις καταγγελίες της περιφερειακής συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης των Οικολόγων, Δ. Λυμπεροπούλου, για παράνομη μεταφορά και παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών από το δήμο Οιχαλίας στους δήμους Πύλου – Νέστορος και Μεσσήνης. Ο κ. Καφαντάρης σε δύο δημόσιες παρεμβάσεις του (στην ΕΡΑ Καλαμάτας και στον τηλεοπτικό σταθμό Best) τόνισε οι δεν έγινε ποτέ παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων από άλλο δήμο στη χωματερή του Αγίου Νικολάου της Πύλου. Είπε ο κ. Καφαντάρης το πρωί της Παρασκευής μιλώντας στην ΕΡΑ Καλαμάτας: “Είχαν συλληφθεί οδηγοί που πήγαιναν τα απορρίμματα με κατεύθυνση την Πύλο, χωρίς καμία εναπόθεση του υλικού, σε άγνοιά μας” και πρόσθεσε κατά τη διάρκεια του βραδινού δελτίου ειδήσεων του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού “Best”: “Εμείς δεν έχουμε καμιά εναπόθεση απορριμμάτων στο δήμο μας αποδεδειγμένα”, ενώ επανέλαβε ότι “ουδέποτε έχουμε πάρει σκουπίδια από άλλους δήμους, τουλάχιστον με τη δική μας σύμφωνη γνώμη”.

Η αλήθεια για την εναπόθεση 

Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: Λέει αλήθεια ο κ. Καφαντάρης για την παράνομη εναπόθεση ή διαστρέφει την πραγματικότητα κατά πως τον βολεύει; Η απάντηση είναι ακόμα πιο απλή και προκύπτει μέσα από τις καταθέσεις στην αστυνομία, τις οποίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας το messiniapress:

Στην πρώτη κατάθεση κρατικού λειτουργού σημειώνεται μεταξύ άλλων: “Κατευθυνθήκαμε στο σημείο όπου διαπίστωσα το ένα από τα τρία φορτηγά και πιο συγκεκριμένα το υπ’ αριθ. ΚΗΥ -2726, είχε πάρει θέση με σηκωμένη την καρότσα του στο σημείο για να αποθέσει τα απορρίμματα του, πλην όμως δεν τα κατάφερε καθότι σταμάτησαν με το που μας είδαν”.

messiniapress-katathesi1

Τι προκύπτει από τη συγκεκριμένη κατάθεση; Οτι τρία απορριμματοφώρα του δήμου Οιχαλίας βρίσκονταν παράνομα στη χωματερή του Αγίου Νικολάου της Πύλου. Μάλιστα, το ένα εξ’ αυτών ήταν στη διαδικασία παράνομης εναπόθεσης απορριμμάτων, η οποία σταμάτησε με την παρέμβαση της αστυνομίας.

Η δεύτερη κατάθεση είναι ακόμα πιο αποκαλυπτική και προέρχεται από πολιτικό παράγοντα άμεσα εμπλεκόμενο. Το δήμαρχο Οιχαλίας, Αριστείδη Σταθόπουλο. Τι σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Σταθόπουλος; Διαβάστε: “Οι οδηγοί απορριμματοφόρων μη γνωρίζοντας άλλο σημείο απόρριψης, εναπόθεσαν τα απορρίμματα σε χώρο απορριμμάτων του δήμου Πύλου – Νέστορος”.

messiniapress-katathesi2

Τα λεγόμενα του κ. Σταθόπουλου δεν χρειάζονται καμία επεξήγηση. Καταθέτει ότι έγινε παράνομη μεταφορά και εναπόθεση απορριμμάτων από το δήμο του στο δήμο Πύλου – Νέστορος.

Ανίκανοι ή κρύβουν την αλήθεια;

Πλέον, αφού είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για παράνομη μεταφορά και εναπόθεση απορριμμάτων του δήμου Οιχαλίας στο δήμο Πύλου – Νέστορος, εκείνο που μένει να ξεκαθαρίσει είναι αν αυτό έγινε με τη συναίνεση της δημοτικής αρχής Πύλου – Νέστορος ή όχι. Ο ίδιος ο κ. Καφαντάρης στις δηλώσεις του σημειώνει ότι δεν γνώριζε τίποτα. Την απάντησή του κ. Καφαντάρη οφείλει κανείς, αν και ο κ. Δήμαρχος δεν είναι ο πιο …καλόπιστος μάρτυρας, να την αποδεχτεί. Ωστόσο, αν η δημοτική αρχή δεν ήξερε τίποτα για την παράνομη μεταφορά και εναπόθεση απορριμμάτων στο δήμο του και, όντως, αυτά που υποστηρίζει ο κ. Καφαντάρης είναι αληθεια, τότε προκύπτει ένα εξίσου σοβαρό ζήτημα: Είναι ικανός ο κ. Καφαντάρης και η δημοτική του αρχή να ελέγξουν ποιοι και πότε μπαίνουν στη χωματερή του δήμου του; Είναι ικανοί να ελέγξουν ζητήματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία των κατοίκων του δήμου του; Τα ερωτήματα είναι απλά. Ας διαλέξει η δημοτική αρχή Πύλου – Νέστορος το ρόλο της. Είναι ανίκανοι και δεν μπορούν να προστατεύσουν τους κατοίκους του Δήμου  ή κρύβουν την αλήθεια και όλα έγιναν σε γνώση τους;

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Koutipandoras.gr: To κότερο, ο ποδοσφαιρικός μεγαλοπαράγοντας και ο βουλευτής

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μακάβριο εύρημα: Ακρωτηριασμένο πτώμα ξεβράστηκε σε παραλία της Μεσσηνίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ