Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

messiniapress-synergates

Οι συνοδοιπόροι του πρώην δημάρχου Καλαμάτας Χρ. Μαλαπάνη μιλούν στο messiniapress

Ορισμένους από τους πιο κοντινούς συνεργάτες του Χρήστου Μαλαπάνη είχε την ευκαιρία να συναντήσει το messiniapress, λίγες ώρες μετά τον θάνατο του πρώην δημάρχου Καλαμάτας. Γιώργος Κουτσούλης, Γιώργος Νταγιόπουλος, Παναγιώτης Αδαμόπουλος, Τάσος Πολυχρονόπουλος και ο Φώτης Σαρδέλης μιλούν για την πολιτική παρακαταθήκη του Χρήστου Μαλαπάνη.

Για τον άνθρωπο, τον πολιτικό και τον συνεργάτη Χρήστο Μαλαπάνη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες αργά το βράδυ, μίλησαν στο messiniapress οι πιο κοντινοί του συνεργάτες. Συνοδοιπόροι στην πολιτική του διαδρομή, αλλά και στη ζωή του ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, Γιώργος Κουτσούλης, ο πρώην αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Γιώργος Νταγιόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Παναγιώτης Αδαμόπούλος, το πρώην στέλεχος της ΔΕΠΑΚ και στενός συνεργάτης του, Τάσος Πολυχρονόπουλος και ο στενός του φίλος, Φώτης Σαρδέλης, έκαναν έναν πρώτο απολογισμό για τη ζωή και το έργο του Χρήστου Μαλαπάνη και την παρακαταθήκη του στην πολιτική ζωή της Πόλης.

Ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, Γιώργος Κουτσούλης, στάθηκε περισσότερο στα χαρακτηριστικά που διέκριναν τον Χρήστο Μαλαπάνη. «Ήταν ευφυής, μεθοδικός και δημοκρατικός» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Κουτσούλης ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Χρήστου Μαλαπάνη. «Το ήθος του αποτελεί τη σημαντικότερη παρακαταθήκη στην πόλη» προσέθεσε ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας. Παράλληλα, ο Γ. Κουτσούλης υπογράμμισε ότι η δημαρχοντία του Χρήστου Μαλαπάνη χαρακτηρίζεται από την οικονομική εξυγίανση του Δήμου. «Έσωσε το Δήμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Νταγιόπουλος αναφέρθηκε στα έργα που είτε ξεκίνησαν είτε ολοκληρώθηκαν από τον Χρήστο Μαλαπάνη. Η αποχέτευση, το Μέγαρο Χορού, διανοίξεις νέων δρόμων στην Πόλη, η ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου ήταν μερικά μόνο από τα έργα στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Νταγιόπουλος. «Ήταν ένας δήμαρχος που άλλαξε την Καλαμάτα» τόνισε ο πρώην αντιδήμαρχος και στενός συνεργάτης του Χρήστου Μαλαπάνη και στάθηκε ιδιαίτερα στο πόσο συνεργάσιμος ήταν με όλους.

Στο πολιτικό του ήθος στάθηκε το πρώην στέλεχος της ΔΕΠΑΚ και στενός συνεργάτης του Χρήστου Μαλαπάνη, Τάσος Πολυχρονόπουλος. «Θέλω να σημειώσω ότι ο Χρήστος Μαλαπάνης δεν ήταν ένας αυστηρά κομματικός πολιτικός. Ήταν ένας άνθρωπος με ανοιχτούς ορίζοντες, ένας άνθρωπος πέρα και πάνω από κόμματα» σημείωσε ο κ. Πολυχρονόπουλος, ο οποίος σήμερα είναι Συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία.

Στον χαρακτήρα και το ήθος του Χρήστου Μαλαπάνη στάθηκε και ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας, Γιάννης Αδαμόπουλος, ενώ ο στενός του φίλος και συνεργάτης του στον ΟΤΕ, Φώτης Σαρδέλης αναφέρθηκε στη διορατικότητα και την εξυπνάδα του Χρήστου Μαλαπάνη. «Καταλάβαινε μέσα σε λίγα λεπτά ακριβώς για τι του μιλούσες. Η αντίληψή του ήταν εκπληκτική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρδέλης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ