Η Villa Ypsilon στη Μεσσηνία για κορυφαία κατοικία του κόσμου!

7 Φεβρουαρίου 2018

Η κατοικία Villa Ypsilon στη Μεσσηνία, ένα από τα εντυπωσιακότερα δείγματα σύγχρονης αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, διεκδικεί ένα μεγάλο βραβείο καθώς είναι υποψήφια στο διαγωνισμό «Βuilding of the Year» του έγκριτου περιοδικού Archdaily.

Το πρότζεκτ διεκδικεί το βραβείο στην κατηγορία των κατοικιών και ξεχώρισε χάρη στο κοινό και τους αναγνώστες ανάμεσα σε 3000 διεθνείς συμμετοχές κερδίζοντας μια θέση στην πεντάδα.

Η κατοικία βρίσκεται στη Φοινικούντα στα νότια της Πελοποννήσου και ξεχώρισε για το ρηξικέλευθο design της που την κάνει να μοιάζει πως  ξεπροβάλλει από το έδαφος.

Η Villa Ypsilon είναι δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου LASSA, που εδρεύει σε Λονδίνο και Βρυξέλλες με επικεφαλής τον ελληνικής και γαλλικής καταγωγής Theo Sarantoglou Lalis και την Dora Sweijd από το Βέλγιο.

Το ξεχωριστό χαρακτηριστικό του έργου που προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον και πολλά δημοσιεύματα είναι η πράσινη στέγη του σε σχήμα ύψιλον, που λειτουργεί ως προέκταση του κήπου, ενώ πλαισιώνει τη μοναδική θέα από μέσα προς τα έξω.

Η γεωμετρία του κτιρίου σχεδιάστηκε στον υπολογιστή σε 3D, μια τεχνική που της χάρισε αυτό το ανορθόδοξο σχήμα.

messiniapress-kt2

messiniapress-kt3

messiniapress-kt4

Πηγή:lifo.gr

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνάντηση έκπληξη: Τατούλης – Νικολάκου τα είπαν με τον Σωτήρη Παναγιωτόπουλο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αγορά προχωρά ο δήμος Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ VIRAL

Οι ανακοινώσεις του «τίποτα»

Γενικόλογες ανακοινώσεις, πασπαλισμένες από μπόλικο …τίποτα έχουν «πνίξει» τα δημοσιογραφικά γραφεία της Μεσσηνίας. Το …κολπάκι, να βαφτίζεται το τίποτα «πολιτική δράση», ως

Δείτε επίσης