Ο “έρωτας” της Νικολάκου με τη Μεσσηνία, οι νομαρχίες και το πολιτικό της μέλλον

/

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα η κα Νικολάκου επανέρχεται με έμφαση στο ζήτημα της παρουσίας της στη Μεσσηνία. Παράλληλα, η κα Νικολάκου επανέλαβε τις θέσεις της για τη μεταρρύθμιση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης λέγοντας “όχι” στην επιστροφή σε σχήματα που παραπέμπουν σε νομαρχίες. Το αν οι αναφορές της κας Νικολάκου στη Μεσσηνία και στο μοντέλο περιφερειακής αυτοδιοίκησης συνδέονται και παραπέμπουν στα μελλοντικά πολιτικά της σχέδια παραμένει ερωτηματικό, παρά το γεγονός ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που προβλέπουν “κάθοδο” της κας Νικολάκου στο Νομό.

Η αναφορά στη Μεσσηνία

Χθες, απευθυνόμενη στους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, η κα Νικολάκου σημείωσε: “Η Μεσσηνία είναι και θα παραμείνει ο τόπος που επέλεξα να ζω και να πολιτευτώ. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω”. Η συγκεκριμένη αναφορά έρχεται σε συνέχεια εκείνης που είχε γίνει λίγο πριν τα Χριστούγεννα όταν σε εκδήλωση της περιφέρειας Πελοποννήσου στην Καλαμάτα η κα Νικολάκου ανέφερε: «Νιώθω ενοχικά που λείπω από τη Μεσσηνία. Αυτό θα το αλλάξω. Πρέπει να το κάνω. Πρέπει να είμαι πολύ πιο συχνά στον τόπο μου. Αυτός ο τόπος μου δίνει μια άλλη αισιοδοξία».

Οι αιχμές για τις νομαρχίες

Τέλος, καθόλου τυχαίες δεν ήταν οι αναφορές της κας Νικολάκου και στο ζήτημα της μεταρρύθμισης της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Η αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε οι υπάρχει “μια και ενιαία Περιφέρεια” και προσέθεσε ότι η “έννοια των νομαρχιών δεν υφίσταται”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έλληνες πολιτικοί σε έγγραφο του FBI για τη Novartis – Η αντίδραση Σαμαρά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Παναθηναϊκός

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ