Στην πολεμική αεροπορία οι υποδομές του στρατοπέδου της Καλαμάτας

15 Φεβρουαρίου 2018

Νέα δεδομένα προέκυψαν από τη συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας για το μέλλον των υποδομών του στρατοπέδου. “Όχι” στην εμπλοκή ιδιώτη. Άμεση αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ. Σε ένα χρόνο κλείνει το 9ο Σύνταγμα.

Νέα στοιχεία που αφορούν την αξιοποίηση των 220 στρεμμάτων του στρατοπέδου της Καλαμάτας έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά τη σημερινή συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας σημειώνεται ότι “δεν είναι προγραμματισμένο να οδηγηθεί το στρατόπεδο Παπαφλέσσα σε εμπορική χρήση, δηλαδή δε θα δοθεί σε ιδιώτες για αξιοποίηση. Κατά πάσα πιθανότητα, θα χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς (εν όλω ή εν μέρει) και, συγκεκριμένα, για τις ανάγκες της 120 ΠΕΑ, η οποία θα αναβαθμισθεί”. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι “εφόσον τμήμα του στρατοπέδου είναι δυνατόν να διατεθεί για τις ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα γίνει αίτημα και θα υπάρξει διαπραγμάτευση με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, στο οποίο θα υπαχθεί το στρατόπεδο”.

messiniapress-str

Αναβάθμιση 120 ΠΕΑ: Ο κ. Βίτσας ενημέρωσε τον κ. Νίκα πως υπεγράφη απόφαση για την αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ, που θα μετατραπεί σε διεθνές κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας το περιεχόμενο της συγκεκριμένης απόφασης γνωστοποιήθηκε στον κ. Νίκα.

Κλείνει σε ένα χρόνο: Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός γνωστοποίησε στο Δήμαρχο ότι το στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας θα κλείσει σε 1 χρόνο ή και παραπάνω και μέχρι τότε θα έχει αξιωματικούς και μόνιμη δύναμη στρατιωτών. Η Μονάδα Επιστράτευσης της Καλαμάτας θα μεταφερθεί στην Τρίπολη.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νικολάκου: Κορυφαίο ζήτημα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ολόκληρη η μήνυση Σαμαρά για τη Novartis – Οι αναφορές στον συνεργάτη του Δ. Πτωχό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Παρέμβαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας: Η βία δεν αντιμετωπίζεται μόνο με μέτρα αστυνόμευσης – Απαιτεί συγκρότηση εθνικού σχεδίου

Παρέμβαση, σχετικά με τα φαινόμενα βίας, τα οποία εμφανίζονται με ένταση στην ελληνική κοινωνία, κάνει με άρθρο του στην «Απογευματινή» ο Μητροπολίτης

Από τη Δευτέρα (15/4) η απαγόρευση χρήσης πυρός στην περιφέρεια Πελοποννήσου – Τι αναφέρεται στην απόφαση

Απαγόρευση χρήσης πυρός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, υπέγραψε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας

Δείτε επίσης