Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνάντηση Τατούλη – Μητσοτακη για να εκτονωθεί η κρίση στη Νέα Δημοκρατία

Πρωτοβουλία με στόχο την εκτόνωση της έντασης που έχει προκληθεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας μετά την επίθεση Σαμαρά σε Τατούλη. Στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης από την Πελοπόννησο προσέφυγαν στην ηγεσία της ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να εκτονώσουν την ένταση που υπάρχει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου και την ωμή παρέμβαση της πλευράς Σαμαρά στην παράταξη Τατούλη, επιχειρούν στελέχη της «γαλάζιας’ παράταξης τις τελευταίες ώρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως εκφραστές της «νηφαλιότητας», έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου να υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Κ. Μητσοτάκη και του Πέτρου Τατούλη. Εκτίμηση της συγκεκριμένης μερίδας στελεχών της ΝΔ είναι ότι μια συνάντηση των δύο ανδρών θα εκτονώσει την ένταση που υπάρχει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο και θα αναστρέψει την εσωστρέφεια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρωταγωνιστές αυτής της πρωτοβουλίας είναι πολιτικά στελέχη της ΝΔ εκτός Μεσσηνίας, με ο,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, τα οποία έχουν σημαντικές αναφορές στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιούνται. Οι προσπάθειες που γίνονται αυτή τη στιγμή δεν επιβεβαιώνονται επίσημα ούτε από τη ΝΔ, ούτε από την πλευρά Τατούλη, καθώς όλες οι πλευρές. όπως είναι φυσικό, αποφεύγουν δημόσιες τοποθετήσεις επί του ζητήματος.

Σκληραίνουν τη στάση τους

Πάντως, την ίδια στιγμή που εξελίσσεται η προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης τόσο η πλευρά Σαμαρά όσο και η πλευρά Τατούλη σκληραίνουν τη στάσης τους στη μεταξύ τους αντιπαράθεση. Η πλευρά Σαμαρά έχει δώσει εντολή στα στελέχη που ελέγχει να παραμείνουν πλήρως στοιχισμένα στη γραμμή της ευθείας ρήξης, ενώ η πλευρά Τατούλη εμφανίζεται αμετακίνητη στη θέση ότι οι πολιτικοί εκβιασμοί δεν έχουν καμία θέση στην αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, τις επόμενες μέρες αναμένεται επίσημη και ηχηρή παρέμβαση Τατούλη στο πλαίσιο αυτό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ