Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο σύμφωνα με την ΕΜΥ

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και τους θυελλώδεις ανέμους σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, από τη νύχτα του Σαββάτου ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά και θα επηρεάσουν μέχρι το απόγευμα της Κυριακής και ξανά τη νύχτα το Ιόνιο, μέχρι το απόγευμα τη δυτική Στερεά, τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο (κυρίως τη βορειοδυτική) και κατά διαστήματα την Ήπειρο. Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανόν νωρίς το μεσημέρι μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Από τις απογευματινές ώρες θα πληγούν τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική και τη βόρεια), από το απόγευμα τη Μακεδονία (κυρίως την ανατολική), τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τη νύχτα πιθανόν πρόσκαιρα και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας εκτός της Κρήτης. Την Τρίτη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν κατά διαστήματα θυελλώδεις στα πελάγη. Το Σάββατο στο Ιόνιο πιθανόν να φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ και την Κυριακή μέχρι το απόγευμα στο Αιγαίο (κυρίως στο ανατολικό), τοπικά τα 9 μποφόρ.

Το Σάββατο, αναμένεται κατά διαστήματα μεταφορά σε όλη τη χώρα σημαντικής ποσότητας σκόνης από την Αφρική, ενώ την Κυριακή κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Από σήμερα έως και τις 29 Μαρτίου, η υποβολή αιτήσεων για τις Πανελλαδικές

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το Κίνημα Αλλαγής υπερβαίνει τα κόμματα και τις κινήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ