Οι φοιτητικές παρατάξεις έχουν χρέος να διδάξουν τον πολιτικό διάλογο

13 Απριλίου 2018

Οι τελευταίες εκλογικές διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα (εθνικές, ευρωεκλογές, δημοψήφισμα, περιφερειακές, δημοτικές) έχουν όλες ένα κοινό χαρακτηριστικό, την άνοδο των ακραίων ιδεολογικά κομμάτων. Είναι μια απόρροια της οικονομικής, κοινωνικής, και πολιτισμικής κρίσης που διανύουμε ως χώρα και λαός.

Η αποστροφή των νέων προς τον πολιτικό βίο οφείλεται στην έλλειψη ελπίδας για καλύτερες μέρες στην επαγγελματική σταδιοδρομία και την κοινωνική αναγνώριση του καθενός ξεχωριστά. Την χαμένη αξιοπιστία των πολιτικών κομμάτων μπορούν να την ξανά κερδίσουν οι φοιτητικές παρατάξεις στην δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το πανεπιστήμιο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας και η λειτουργία ακαδημαϊκά, κοινωνικά και πολιτικά ουσιαστικά φανερώνει την συμπεριφορά των νέων ανθρώπων στην κοινωνία του αύριο. Οι παρατάξεις έχουν χρέος να πολιτικοποιήσουν(και όχι κομματοποιήσουν ), να παροτρύνουν τους νέους να ασχοληθούν με τα κοινά, να διδάξουν τον πολιτικό διάλογο, να καθιερώσουν την ανεκτικότητα στη διαφορετική άποψη και προπάντων να διδάξουν τη συνεργασία κ τη σύνθεση των διάφορων ιδεολογικών ρευμάτων.

Η κομμουνιστική νεολαία(ΠΚΣ) οι αριστερές κινήσεις(Εαακ), η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (ΠΑΣΠ) και η δεξιά παράταξη(ΔΑΠ-ΝΔΦΚ), καθώς και όλα τα ανεξάρτητα σχήματα έχουν την υποχρέωση να οικοδομήσουν το πολιτικό τους αφήγημα για το πως οραματίζονται το δημόσιο πανεπιστήμιο και από κοινού να αγωνιστούν για την εξάλειψη των άκρων στις νέες ηλικίες.

Νίκος Καλύβας

Αντιπρόεδρος ΠΑΣΠ

ΑΕΙ Πατρών

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κακή χρονιά και το 2018 για την κρουαζιέρα στην Καλαμάτα – Μόνο 7 αφίξεις μέχρι τον Νοέμβριο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ποιοτικό άλμα στην παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας στο νομό Μεσσηνίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

Δείτε επίσης