Επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης: Στο μικροσκόπιο δύο οδικά έργα της Μεσσηνίας

16 Μαΐου 2018

Στην εξέταση της δυνατότητας επέκτασης υφιστάμενων συμβάσεων παραχώρησης με σκοπό την κατασκευή νέων οδικών αξόνων αναφέρθηκε ο ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας. Ο κ. Δέδες, μάλιστα, σημείωσε οτι “για αυτό το σκοπό συγκροτήθηκε πρόσφατα Ομάδα Εργασίας η οποία θα εξετάσει τις προτάσεις που θα υποβληθούν εκ μέρους των Παραχωρησιούχων”. Ο γενικός γραμματέας υποδομών σημείωσε ότι “κάτι αντίστοιχο συνέβη πρόσφατα σε Ιταλία και Γαλλία” και προσέθεσε ότι θα γνωστοποιηθούν άμεσα στην ΕΕ τα νέα έργα παραχώρησης.

Σημειώνεται ότι με την επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης έχουν συνδεθεί κατά το παρελθόν και δύο σημαντικοί οδικοί άξονες της Μεσσηνίας, των οποίων η κατασκευή έχει μείνει πίσω. Ο λόγος για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος και το Τσακώνα – Καλό Νερό την κατασκευή των οποίων θα μπορούσε να αναλάβει ο Μορέας (Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα) με επέκταση της σύμβασης παραχώρησης.

Mε στοιχεία από: metaforespress.gr

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έρχονται προσλήψεις: “Ανοίγουν” θέσεις εργασίας στην καπνοβιομηχανία “Καρέλιας”

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θέλει και τα “ορφανά” αεροδρόμια η Fraport – Στο “παιχνίδι” και ο αερολιμένας της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Μενδώνη από την Καλαμάτα: «Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

Δείτε επίσης