Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Βασιλειάδης: Έχουμε αφήσει πίσω τη λογική των φαραωνικών εγκαταστάσεων

«Έχουμε περάσει και έχουμε αφήσει πίσω την λογική των φαραωνικών εγκαταστάσεων. Των εγκαταστάσεων που δίνουν ωραίο υλικό για να δώσεις μια συνέντευξη, αλλά μόλις κλείσουν τα φώτα της δημοσιότητας, δημιουργούνε μια μαύρη τρύπα σε ένα δήμο που θα πρέπει να τις συντηρήσει. Έχουμε επιλέξει λοιπόν να λειτουργήσουμε αντίστροφα. Να δούμε τις υπάρχουσες αθλητικές υποδομές μας, να δούμε τι προβλήματα έχουν και να κάνουμε παρεμβάσεις».

Τα παραπάνω υποστήριξε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας χθες το βράδυ στη Λάρισα, παρουσιάζοντας το πολιτικό σχεδιασμό του Υπουργείου για το επόμενο διάστημα που αφορούν τις αθλητικές υποδομές της χώρας.

Ο κ. Βασιλειάδης τόνισε πως οι παρεμβάσεις σε κάθε Περιφέρεια στόχο έχουν σε πρώτη φάση να οδηγήσουν ώστε οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις να λειτουργήσουν νόμιμα, συμπληρώνοντας πως με τον νέο νόμο για την κατηγοριοποίηση των εγκαταστάσεων «όποιος ζητάει έστω και ένα ευρώ από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα πρέπει να αποδεικνύει πως δεν έχει προβλήματα με τις υπάρχουσες δομές του».

Μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλειάδης χαρακτήρισε «κομβικό ζήτημα» να εντοπιστούν οι προτεραιότητες και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, ενώ εξέφρασε την αντίθεση του στο τρόπο που όλα τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσαν οι κυβερνήσεις.

«Οι εποχές που οι λύσεις σχεδιάζονταν από κλειστά κονκλάβια, αποκομμένα από την κοινωνία και κάνοντας παρεμβάσεις χωρίς να λαμβάνουν τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, οδήγησαν σε αυτά που βλέπουμε σε όλη τη χώρα. Να βλέπουμε δηλαδή χωριά με εγκαταστάσεις που δεν μπορούν να συντηρηθούν, να βλέπουμε κουφάρια κολυμβητηρίων και άλλων εγκαταστάσεων, αλλά κι ένα άναρχο τοπίο ως προς την κατανομή των αθλητικών πόρων», σημείωσε.

Επίσης ο κ. Βασιλειάδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να επενδύσει στον αθλητισμό, αλλά αναφέρθηκε στα εργαλεία χρηματοδότησης που δεν υπάρχουν.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε πως το ΕΣΠΑ δεν είναι εργαλείο για τη χρηματοδότηση του αθλητισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το μυαλό που σχεδίασε τα χρηματοδοτικά εργαλεία της χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια εξαίρεσε από τις Ευρωπαϊκές δράσεις το Υπουργείο Πολιτισμού και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού».

Επίσης ο κ. Βασιλειάδης υποστήριξε πως δεν υπάρχει πλέον ο ΟΠΑΠ ως «βασικός αιμοδότης του ελληνικού αθλητισμού», λέγοντας πως «όσοι διαπραγματεύτηκαν την πώληση του ΟΠΑΠ δεν σκέφτηκαν, ξέχασαν, ή μπερδευτήκαν να βάλουν όρο για μια χρηματοδοτική ροή προς τον ελληνικό αθλητισμό».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ