Παππάς: Θα εξαντλήσουμε την τετραετία

«Ήταν γνωστή η θέση του κ. Καμμένου από την αρχή της συζήτησης και έγινε ακόμα πιο σαφής σήμερα. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα το τι προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών και μετά την κύρωση των συμφωνηθέντων από τη FYROM, μόνο και όταν ολοκληρωθούν τα βήματα, θα δώσουμε το οκ» είπε στο ραδιόφωνο 24/7, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξη του υπουργού Άμυνας.

Ο Ν. Παππάς συμπλήρωσε ότι «όταν έρθει η ώρα και έχουν ολοκληρωθεί τα βήματα από τη γείτονα χώρα, θα εξετάσουμε με ποιες πλειοψηφίες θα εγκριθεί από τη χώρα μας η συμφωνία».

Απαντώντας για το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε όλα κρίνονται σε κάθε στιγμή, ωστόσο δήλωσε ότι «έχουμε την κυρίαρχη Βουλή για να δώσει τις λύσεις».

«Θα ήταν θετικό να μην ήταν έτσι τα πράγματα» συνέχισε ο Ν. Παππάς, «αλλά δεν είναι κάτι καινούργιο, το έχει ξαναπεί ο κ. Καμμένος ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο να μην περάσει η συμφωνία». Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι θα δείξει το τι πολιτικό αντίκτυπο έχουν όλα αυτά και μέσα σε ποιο πολιτικό πλαίσιο συζητάμε, προσθέτοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο εργαλειοποιείται από την αντιπολίτευση.

Ο Ν. Παππάς επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα φτάσει μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2019 καλώντας όσους ανησυχούν να μην προτρέχουν. «Ο κ. Μητσοτάκης ζητάει εκλογές εδώ και 3 χρόνια, εκτιμούσε ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση και έκλεισε, τώρα τα ίδια λένε για τη συμφωνία αλλά και σε αυτό θα διαψευστούν» τόνισε, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή για να στηρίξει τη συμφωνία.

Καλούμενος να σχολιάσει σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας που έκανε λόγο για το ότι στον κ. Τσίπρα απομένουν μόνο οι εκλογές, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «στον Τσίπρα απομένουν να ολοκληρώσει τα μνημόνια, να επαναφέρει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να δώσει το κοινωνικό μέρισμα, να αυξήσει τον κατώτατο μισθό και να συνεχίσει την ανόρθωση της οικονομίας, δηλαδή όλα όσα απεχθάνεται ο κ. Μητσοτάκης και τα ακροδεξιά συμφέροντα που τον στηρίζουν».

Πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει υπάρξει πολλαπλώς πιο υποχωρητική στο Μακεδονικό, μια αλήθεια «η οποία ανήθικα αποκρύπτεται και από τον κόσμο της συντηρητικής παράταξης, και από τον κόσμο που κατεβαίνει στα συλλαλητήρια». «Έχουμε απόκρυψη αλήθειας από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και το κλείσιμο του ματιού -για να μην πω ενθάρρυνση- σε πράξεις βίας ανοιχτά» τόνισε ο Ν. Παππάς, σημειώνοντας ότι «όταν ο γραμματέας της ΝΔ λέει ότι η κυβέρνηση γίνεται το πτυελοδοχείο της ελληνικής κοινωνίας, είναι προφανές ότι αυτά τα φαινόμενα δεν τα αποδοκιμάζει».

Πηγή:ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αντιπρόεδρος Moody’s: Η πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας θα μπορούσε να αναβαθμιστεί περαιτέρω

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο κ. Tσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από non paper

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ