Μεσσηνιακές ημέρες σύκου: Σήμερα ο διαγωνισμός Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής από τον Σύλλογο Πολυλόφου

Για 5η συνεχόμενη χρονιά συνεχίζεται ο Μεγάλος Διαγωνισμός Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής από τις Μεσσηνιακές Ημέρες Σύκου! Πάρτε μέρος και κερδίστε πλούσια δώρα! Ο πρώτος διαγωνισμός για φέτος θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 11 Ιουλίου στις 19:00 μ.μ. στο Elite City Resort (Ναυαρίνου 2, Καλαμάτα) σε ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στον διαγωνισμό. Η βράβευση των νικητών και η απονομή των δώρων στους δικαιούχους τους, θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης των συμμετοχών από την κριτική επιτροπή. Τα δώρα που θα δοθούν είναι:

1ο δώρο: 200 ευρώ μετρητά.

2ο δώρο: Πολυμίξερ KENWOOD, προσφορά από το κατάστημα ΕΥΜΑΡΕΙΑ (Ναυαρίνου 33)

3ο δώρο: Σκεύη και εργαλεία μαγειρικής από την εταιρεία NAVA


Πώς θα λάβετε μέρος; Επικοινωνήστε μαζί μας για να δηλώσετε συμμετοχή με μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook Μεσσηνιακές Ημέρες Σύκου ή στο τηλέφωνο 6944224759.Ελάτε στις 11 Ιουλίου στο Elite City Resort (ώρα κατάθεσης συμμετοχών 6 με 7 το απόγευμα) μαζί με το γλυκό ή αλμυρό πιάτο σας με πρωταγωνιστή το σύκο. Αυτό μπορεί να είναι από μια δροσερή σαλάτα, μια χορταστική αλμυρή δημιουργία ή ένα γλυκό επιδόρπιο, όπου θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως βασικό συστατικό ανάλογα με την έμπνευση σας φρέσκα ή ξερά σύκα, μια σπιτική μαρμελάδα ή ένα γλυκό κουταλιού! Κατά την προσέλευση σας στο χώρο του διαγωνισμού θα πρέπει να προσκομίσετε γραπτώς τη συνταγή αναλυτικά (υλικά κι εκτέλεση). Τα πιάτα θα καταχωρηθούν, θα βάλουμε νούμερο στο καθένα και θα τοποθετηθούν σε ειδικό πάγκο για να φωτογραφηθούν. 

Μετά οι συμμετέχοντες και οι τυχόν συνοδοί τους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ομιλία από την διαιτολόγο – διατροφολόγο M.Sc Καρκατζούλη Νίνα με θέμα «Σύκο, ο θησαυρός της Μεσσηνίας». 

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει σεμινάριο συνταγών ζαχαροπλαστικής με θέμα το σύκο από τη healthy food blogger Sofia Sofeto ( sofeto.gr ). 

Κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων, η κριτική επιτροπή θα βαθμολογήσει ανεξάρτητα την κάθε παρασκευή με κριτήρια γεύση, εμφάνιση, πρωτοτυπία, τεχνική κλπ. Επίσης η επιτροπή δύναται να ρωτήσει εκτενώς κάθε διαγωνιζόμενο αναλυτικές πληροφορίες για τα υλικά της συνταγής τους καθώς και για την εκτέλεση της βήμα-βήμα. Οι βαθμολογίες θα συγκεντρωθούν και θα βγουν οι 3 νικητές σύμφωνα με το μέσο όρο της βαθμολογίας τους, οι οποίοι θα ανακοινωθούν από την κριτική επιτροπή αμέσως μετά το τέλος του διαγωνισμού, και θα παραλάβουν τα δώρα τους.