Υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει ελπίδα: Έμπρακτη στήριξη της Μεσσηνίας στους πυρόπληκτους

25 Ιουλίου 2018

Κύμα συμπαράστασης από τη Μεσσηνία στους πυρόπληκτους. Αυτοδιοίκηση, φορείς, επιχειρηματίες και απλοί πολίτες στην πρώτη γραμμή για τη συγκέντρωση βοήθειας προς τους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά της Αττικής.

Ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης προς του πυρόπληκτους της Αττικής εκδηλώνεται τις τελευταίες ώρες στη Μεσσηνία, δείχνοντας ότι υπάρχουν, ακόμα, άνθρωποι που συμπάσχουν με εκείνους που χτυπήθηκαν από την καταστροφή.

Ήδη στη Μεσσηνία έχουν εκδηλωθεί δεκάδες πρωτοβουλίες με σκοπό τη συγκέντρωση βοήθειας προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Αττικής, η οποία χτυπήθηκε ανελέητα από την καταστροφική πυρκαγιά.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας συγκεντρώνει βοήθεια για τους πληγέντες. Η συλλογή των ειδών αυτών θα γίνεται από 25 Ιουλίου μέχρι και τις 27 Ιουλίου2018, από τις 9:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Παράλληλα, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τα Μέλη του, με τοπικούς Φορείς αλλά και με το Παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού στη Καλαμάτα, με σκοπό τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και οικονομικής συνδρομής, μέσω ειδικού λογαριασμού. “Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και δείχνουμε έμπρακτα τη στήριξή μας. “Για οποιαδήποτε πληροφορία ή προσφορά, παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλέφωνο της γραμματείας του Επιμελητηρίου 27210 62212 ή στο email : info@mcci.gr” σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή η Μητρόπολη Μεσσηνίας σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση: “Μαζί με τις προσευχές μας για την ανάπαυση των ψυχών όλων εκείνων που υπέστησαν το μαρτύριο της πυράς και την ενίσχυση των συγγενών τους, κάνουμε έκκληση προς το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, κυρίως εμφιαλωμένου νερού και ξηράς τροφής για όλους αυτούς οι οποίοι βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους και είναι εμπερίστατοι εξαιτίας της καταστροφής. Η συλλογή των προσφορών σας θα πραγματοποιηθεί στους αποθηκευτικούς χώρους του Ασύλου Ανιάτων (Λακωνικής 333) και τις ώρες από 9:00 το πρωί μέχρι 2:00 το μεσημέρι, εκτός Σαββάτου & Κυριακής”.

Σημειώνεται οτι ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν εκδηλωθεί ή αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες από τους δήμους της Μεσσηνίας, από φορείς όπως ο Ερυθρός Σταυρός και από πολλούς επιχειρηματίες του νομού.

Τέλος, το πιο σημαντικό και το πιο ελπιδοφόρο είναι ότι στην προσπάθεια συγκέντρωσης βοήθειας συμμετέχουν χιλιάδες απλοί πολίτες, οι οποίοι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αποδεικνύουν ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι υπάρχει και ελπίδα.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δέσμη μέτρων για άμεση ανακούφιση των πληγέντων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πατήρ Νεόφυτος: Ο παπάς από την Καλαμάτα που “τρέλανε” τη google και κέρδισε τον κόσμο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της για το Παρίσι: Στη Μεσσηνία η πρώτη διανυκτέρευση – Αναλυτικά η διαδρομή [φωτογραφίες]

Ολοκληρώθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι (26/7-11/8), ξεκινώντας το ταξίδι

Παρέμβαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας: Η βία δεν αντιμετωπίζεται μόνο με μέτρα αστυνόμευσης – Απαιτεί συγκρότηση εθνικού σχεδίου

Παρέμβαση, σχετικά με τα φαινόμενα βίας, τα οποία εμφανίζονται με ένταση στην ελληνική κοινωνία, κάνει με άρθρο του στην «Απογευματινή» ο Μητροπολίτης

Δείτε επίσης