Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Χρησμοί και χρίσματα επικοινωνιακού τύπου από το δήμαρχο Καλαμάτας, Π. Νίκα

Με χρησμούς «απάντησε», για μια ακόμα φορά, ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφερόμενος στο πολιτικό του μέλλον. Υποψήφιο δήμαρχο από την παράταξή του θέλει, αν και εφόσον ο ίδιος αποχωρήσει. Η δήλωση για την ολοκλήρωση της θητείας του, η περίπτωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο ρόλος του Αντώνη Σαμαρά.

Στη διαδικασία της επικοινωνιακής διαχείρισης του μελλοντικού πολιτικού σχεδιασμού του έχει μπει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, προσπαθώντας να επεκτείνει, ανώδυνα για τον ίδιο, τον χρόνο που θα κληθεί να αποκαλύψει τις οριστικές του αποφάσεις.

Οι χρησμοί

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Καλαμάτας, για μια ακόμα φορά, επέλεξε να μην απαντήσει επί της ουσίας στο ερώτημα αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ή όχι. Πλέον, είναι σε όλους σαφές ότι ο κ. Νίκας περιμένει να δει, πριν ανακοινώσει την οριστική του απόφαση, ποιους θα έχει απέναντί του στις εκλογές του 2019 στο δήμο Καλαμάτας. 

«Ντρίπλα» στην παράταξή του

Ωστόσο, ο δήμαρχος Καλαμάτας έχει αντιληφθεί ότι η καθυστέρηση της ανακοίνωσης των προθέσεών του έχει προκαλέσει, ήδη, μουρμούρες στο εσωτερικό της παράταξής του, καθώς οι λεγόμενοι «δελφίνοι» θεωρούν ότι η καθυστέρηση του κ. Νίκα δεν τους επιτρέπει να ξεδιπλώσουν το δικό τους σχεδιασμό. Έτσι, ο έμπειρος Π. Νίκας, γνωρίζοντας το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της παράταξής του, προσπάθησε να ηρεμήσει την αναταραχή που έχει προκληθεί, δηλώνοντας ότι ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος, αν και εφόσον αποφασίσει ο ίδιος να αποχωρήσει, θα πρέπει να προέρχεται από την παράταξή του. Με τον τρόπο αυτό ο δήμαρχος Καλαμάτας επιχείρησε να αποφορτίσει το κλίμα στο εσωτερικό του συνδυασμού του, προκειμένου να κερδίσει τον απαιτούμενο χρόνο χωρίς να έχει εσωπαραταξιακά προβλήματα.

Διάβασε και αυτό: Δήμος Καλαμάτας: Ετοιμάζονται 4 «δελφίνοι» από την παράταξη του Παναγιώτη Νίκα

Δήμαρχος μέχρι την τελευταία ημέρα

Από την άλλη πλευρά ο κ. Δήμαρχος ήταν απολύτως ξεκάθαρος σε ότι αφορά την τρέχουσα θητεία του στο δήμο Καλαμάτας. Ο κ. Νίκας μιλώντας στο messiniapress σήμερα δήλωσε ότι θα εξαντλήσει τη θητεία του, τονίζοντας ότι είναι κάτι που οφείλει σε όσους τον ψήφισαν. Με τη δήλωση αυτή ο δήμαρχος Καλαμάτας επιχειρεί να βάλει τέλος στα σενάρια που τον θέλουν έτοιμο να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή πριν τη λήξη της θητείας του. Το συγκεκριμένο σενάριο διακινείται καιρό τώρα και σχετίζετε με την περίπτωση που πραγματοποιηθούν εθνικές εκλογές πριν από τις αυτοδιοικητικές.

Η περιφέρεια Πελοποννήσου

Ένα ακόμα σενάριο, το οποίο διακινείται με ένταση αφορά ενδεχόμενη υποψηφιότητά του κ. Νίκα στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο κ. Νίκας δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε το συγκεκριμένο θέμα, καθώς δεν έχει απαντήσει ρητά στο ερώτημα αν τον ενδιαφέρει ή όχι η Περιφέρεια. Ωστόσο, από όσα κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία, είναι σαφές ότι για να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο δήμαρχος Καλαμάτας θα πρέπει να ξεπεραστούν πολλοί ενδοιασμοί, που ο ίδιος έχει. Παράλληλα, προκειμένου να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης ο κ. Νίκας αποτελεί προαπαιτούμενο για τον ίδιο να έχει διαμορφωθεί ένα ενωτικό πολιτικό πλαίσιο στο εσωτερικό της ΝΔ. Ωστόσο, τη δεδομένη χρονική στιγμή, η ενότητα στο πρόσωπο του κ. Νίκα φαντάζει ακατόρθωτη, καθώς έχει κάκιστες σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά και το περιβάλλον του, αλλά και άλλους ισχυρούς παίκτες της δεξιάς στην Πελοπόννησο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ