Εκλογές 2019: Ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τον υποψήφιο δήμαρχο στην Καλαμάτα

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για το δήμο Καλαμάτας. Τα ονόματα που εξετάζονται, το «αγκάθι» του Μανώλη Μάκαρη και ο Πέτρος Κωνσταντινέας.

Υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα χρονικά περιθώρια μέχρι τις εκλογές του ερχόμενου Μαίου στενεύουν. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες στο τραπέζι των διαβουλεύσεων κυριαρχούν δύο ονόματα.

Το πρώτο είναι αυτό του Βασίλη Κοσμόπουλου, ο οποίος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και δεν έχει εκδηλώσει, ακόμα, επίσημα την υποψηφιότητά του. Σε περίπτωση που ο κ. Κοσμόπουλος επισημοποιήσει το φημολογούμενο ενδιαφέρον του για το Δήμο είναι πιθανόν ότι θα έχει τη στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το δεύτερο όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι και φαίνεται να κερδίζει πόντους, όσο ο κ. Κοσμόπουλος δεν ανακοινώνει την υποψήφιότητά του, είναι αυτό του δικηγόρου και Δημοτικού Συμβούλου με την παράταξη του κ. Μάκαρη, Στάθη Σταματόπουλου. Ο κ. Σταματόπουλος διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι νέος και μπορεί να συσπειρώσει σημαντικές προοδευτικές δυνάμεις της Καλαμάτας και όχι μόνο.

Ο Π. Κωνσταντινέας

Πάντως, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποσαφηνιστεί η περίπτωση του βουλευτή Μεσσηνίας, Πέτρου Κωνστναντινέα, ο οποίος δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από τα κεντρικά του Κόμματος, προκειμένου να είναι υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας. Εννοείται ότι σε περίπτωση που ο κ. Κωνσταντινέας «υποκύψει» στις πιέσεις η στήριξη από το κόμμα του είναι εκ των ων ου άνευ.  

Η περίπτωση Μάκαρη

Ωστόσο, ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Μανώλης Μάκαρης, τον οποίο το κυβερνών κόμμα είχε στηρίξει στις προηγούμενες εκλογές. Ο κ. Μάκαρης, ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, έχει ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα, καθώς πριν από λίγους μήνες είχε δηλώσει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας. Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να διαχειριστεί πολιτικά την απαγκίστρωση από τον κ. Μάκαρη, προκειμένου να μην έχει απώλειες και να μην δημιουργηθούν τριβές στο εσωτερικό του.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στη Μονή Βουλκάνου ο Γ. Λαμπρόπουλος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέος ισχυρός σεισμός στην Ιταλία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εγκρίθηκε η νέα μελέτη για την ολοκλήρωση της ανάπλασης στην οδό Αναγνωσταρά: Τι προβλέπει για πεζοδρόμια και θέσεις στάθμευσης – Οι «όροι» της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας

Εγκρίθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, η μελέτη του έργου με τίτλο: «Ολοκλήρωση Ανάπλασης οδού Αναγνωσταρά», με συνολικό προϋπολογισμό 950.000. 

Παραπλανητικές σελίδες και προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο την εξαπάτηση των πολιτών: Νέο περιστατικό με στόχο τον δήμαρχο Καλαμάτας

Παραπλανητικός λογαριασμός, στον οποίο γίνεται χρήση στοιχείων και αναρτήσεων του επίσημου λογαριασμού του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, εμφανίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα. Σε

Δείτε επίσης