Κατρούγκαλος: Η ΝΔ θέλει να προκαλέσει κλίμα έντασης χωρίς να προβάλλει τις θέσεις της

12 Σεπτεμβρίου 2018

Τους προσχηματικούς λόγους της αποχώρησης της Νέας Δημοκρατίας από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που βρισκόταν νωρίτερα σήμερα εξέλιξη στο υπ. Εξωτερικών με θέμα τη σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος στον Γιώργο Τραπεζιώτη εξήγησε ότι ήταν θεατρική η αποχώρηση του Γιώργου Κουμουτσάκου.

Η Νέα Δημοκρατία θέλει να προκαλέσει κλίμα έντασης χωρίς να προβάλλει τις θέσεις της, σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, και τόνισε ότι την τακτική της δεν ακολούθησε κανένα άλλο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως δικαιολογία ο κ. Κουμουτσάκος χρησιμοποίησε την επίκληση του γεγονότος ότι στην ημερήσια διάταξη δεν προβλεπόταν ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα εξωτερικής πολιτικής, μολονότι παρόμοια ενημέρωση έχει γίνει από τον κ. Κοτζιά πολλές φορές και στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφορικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στο Στρασβούργο χθες τόνισε αυτή δεν ήταν – όπως κάποιοι λένε – μια εξαγωγή της πολιτικής κρίσης και της έντασης που υπάρχει με την αντιπολίτευση στο εσωτερικό της χώρας, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Επισήμανε ότι όποιος παρακολούθησε ολόκληρη τη διαδικασία μπορεί να καταλάβει την ιδιαίτερη αναβάθμιση του κύρους της Ελλάδας και της προσωπικής ακτινοβολίας του πρωθυπουργού με αφορμή δύο γεγονότα την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι δεν πρέπει ούτε να υποτιμάμε, ούτε να υπερτιμάμε την άνοδο της ακροδεξιάς, «καθώς δεν είναι πλειοψηφική» και πως ο κ. Τσίπρας ανάφερε πως πράγματι η νέοακροδεξιά αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στην Ευρώπη, «δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι αυτό που τρέφει την άνοδο της είναι ακριβώς ο νεοφιλελευθερισμός και η λιτότητα που απογοητεύει κομμάτια της μεσαίας τάξης, τα φτωχοποιεί και τα στρέφει να αναζητούν ψεύτικες λύσεις στο πρόσωπο αυτών των ψευδοσωτήρων» σημείωσε ο αν. υπουργός.

Πηγή:avgi.gr

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χαρίτσης: Προσλήψεις και οικονομική ενίσχυση των Περιφερειών – Έρχεται ο «Κλεισθένης ΙΙ»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ερυθρός Σταυρός Καλαμάτας: Καμπάνια ενημέρωσης σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας – Αιχμές για τα «δια των ενεργειών μου»

Με αφορμή την εισαγωγή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: «Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα»

Πλήρη διατήρηση της δικαστικής ύλης για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, με παράλληλη διατήρηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της χωρικής του αρμοδιότητας, περιλαμβάνει το

ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε τους τελευταίους οκτώ υποψήφιους ευρωβουλευτές – Ο Γιάννης Πάζιος ανάμεσα στους «εκλεκτούς»

Ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ οι τελευταίοι 8 υποψήφιοι του κόμματος για τις ερχόμενες ευρωεκλογές. Ανάμεσα στους «εκλεκτούς» είναι και ο Γιάννης Πάζιος, μέλος της

Δείτε επίσης