«Καμπάνα» 6 μηνών: Ένοχος για παράβαση καθήκοντος ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στο δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, για παράβαση καθήκοντος με δόλο. Σκληρή ανακοίνωση του Ηλία Κανάκη. 

Ένοχος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κρίθηκε ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης.

Συγκεκριμένα, μετά την ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας αποδείχθηκε, σύμφωνα με τους δικαστές, ότι ο κ. Καφαντάρης, κατά παράβαση των καθηκόντων του, υπέγραψε βεβαίωση για τη λειτουργία κέντρου διασκεδάσεως στην Πύλο με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να προσπορίσει σε άλλον παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ειδικότερα, ο κ. Καφαντάρης υπέγραψε βεβαίωση το 2013, παρακάμπτοντας την αρμόδια υπηρεσία (πολεοδομία), η οποία λειτουργούσε στον εν λόγω δήμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε ο κ. Δήμαρχος, αλλά ούτε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Π. Δαρσακλής, ο οποίος ήταν μάρτυρας υπερασπίσεως του κ. Καφαντάρη, κατάφεραν να απαντήσουν πειστικά στα ερωτήματα της Έδρας, καθώς δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους, οι οποίες τελέστηκαν εν αγνοία της αρμόδιας υπηρεσίας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κ. Εισαγγελέας πρότεινε και οι δικαστές αποφάσισαν την ενοχή του κ. Δημάρχου και αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος με πρόθεση, ενώ δεν δέχθηκαν οτι δεν υπήρξε δόλος. Η ποινή που επιβλήθηκε στον κ. Δήμαρχο είναι 6 μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.

Δήλωση Κανάκη

Η συγκεκριμένη υπόθεση έφτασε στην ελληνική δικαιοσύνη κατόπιν μηνύσεως που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξής «Κοινωνία σε Κίνηση», Ηλίας Κανάκης, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε σήμερα στο δικαστήριο, ανταποκρίθηκε σε παράπονα επιχειρηματιών της περιοχής του Δήμου Πύλου – Νέστορος, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για έλλειψη ισονομίας από πλευράς του Δήμου.

Σε σχετική του ανακοίνωση, μετά την καταδικαστική απόφαση για τον κ. Καφαντάρη, η παράταξη του κ. Κανάκη σημειώνει: «Η καταδίκη του κ. Δήμάρχου επιβεβαιώνει, για μια ακόμα φορά, τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Καφαντάρης αντιλαμβάνεται τα δημοτικά πράγματα και τη νομιμότητα. Η καταδίκη του κ. Δημάρχου δείχνει, με τον ποιο εκκωφαντικό τρόπο, ότι ο κ. Δήμαρχος δεν νοιάζεται για τη νομιμότητα και την ισονομία στο δήμο μας.

Η σημερινή απόφαση της δικαιοσύνης και η καταδίκη του κ. Καφαντάρη μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, προκειμένου να απαλλαγεί ο δήμος Πύλου – Νέστορος από έναν δήμαρχο, ο οποίος όχι μόνο δεν προσφέρει ουσιαστικό έργο, αλλά φαίνεται ότι λειτουργεί εναντίον των συμφερόντων του δήμου μας.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές του 2019, οπότε και ο λαός του δήμου μας θα στείλει μια για πάντα στο σπίτι του τον κ. Καφαντάρη».

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τρεις περιοχές «υποψήφιες» για την ανέγερση του νέου κλειστού γηπέδου στην Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χαρίτσης για ΝΔ: Η πολιτική της για την Αυτοδιοίκηση επιτομή του νεοφιλελεύθερου δόγματος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απάντηση Πτωχού στους «επικριτές» του: Κάθε μέρα, κάθε ώρα, δουλεύουμε συστηματικά για να κάνουμε πραγματικότητα το σχέδιό μας

Απάντηση σε όσους θεωρούν ότι η περιφερειακή αρχή δεν έχει σηματοδοτήσει τη δυναμική αλλαγή που υποσχέθηκε, αποτελούν αναφορές του Δημήτρη Πτωχού, σχετικά

Εγκρίθηκε η νέα μελέτη για την ολοκλήρωση της ανάπλασης στην οδό Αναγνωσταρά: Τι προβλέπει για πεζοδρόμια και θέσεις στάθμευσης – Οι «όροι» της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας

Εγκρίθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, η μελέτη του έργου με τίτλο: «Ολοκλήρωση Ανάπλασης οδού Αναγνωσταρά», με συνολικό προϋπολογισμό 950.000. 

Παραπλανητικές σελίδες και προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο την εξαπάτηση των πολιτών: Νέο περιστατικό με στόχο τον δήμαρχο Καλαμάτας

Παραπλανητικός λογαριασμός, στον οποίο γίνεται χρήση στοιχείων και αναρτήσεων του επίσημου λογαριασμού του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, εμφανίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα. Σε

Δείτε επίσης