Έκκληση για την αποφυγή πυρκαγιών

Έκκληση σε όλους να σεβαστούν τους κανόνες που θέτει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την αποφυγή των πυρκαγιών, καθώς ο δείκτης επικινδυνότητας είναι πολύ ψηλά, λόγω των καιρικών συνθηκών, απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Μπορεί να μειωθεί η θερμοκρασία, αλλά αυξάνεται η ένταση των ανέμων και έτσι ο δείκτης επικινδυνότητας έχει ανέβει ψηλά γι αυτό παρακαλούμε όλους να σεβαστούν τους κανόνες που θέτει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, να προσέχουν. Είδαμε ότι πολλές πυρκαγιές γίνονται από απροσεξίες. Και στην Κύπρο, από ότι φαίνεται, από απροσεξία μικρού παιδιού προκλήθηκε το μεγάλο κακό. Επομένως θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Και στα Μέγαρα είχαμε από απροσεξία μελισσοκόμου. Δεν θέλει πικ νικ και ψησίματα στα δάση και άλλες απροσεξίες» είπε ο κ. Τόσκας.

Ο αν. υπουργός δήλωσε ότι υπάρχει ετοιμότητα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, μέσα από έναν συνδυασμό νέων και παλιών μέσων πυρόσβεσης. «Κάνουμε συνεχώς αναδιατάξεις των μέσων πυρόσβεσης σε όλη την Ελλάδα. Οι άνθρωποι του Πυροσβεστικού Σώματος δίνουν όλο τους το είναι σε αυτή την προσπάθεια. Η κυβέρνηση, το κράτος, βρίσκεται σε εγρήγορση ακριβώς για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις. Υπάρχει προσωπικό, υπάρχουν μέσα» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Κύπρο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συναντήσεις Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ