Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου

«Ουτοπία» χαρακτηρίζει το φιλόδοξο πρόγραμμα του το Εθνικό Θέατρο. Επιθυμία, η παραγωγή έργου αντάξιου ενός Εθνικού Θεάτρου, μέσα σε δύσκολους καιρούς. Άλλωστε, σύμφωνα με την Αριάν Μνουσκίν την μεγάλη κυρία του Γαλλικού θεάτρου «Η ουτοπία δεν είναι αυτό που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, αλλά αυτό που δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα».

Η διάθεση του Εθνικού Θεάτρου για δράση, φάνηκε και από την συνέντευξη τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε απόγευμα Δευτέρας στον προαύλιο χώρο του κτηρίου Τσίλερ στην Πειραιώς, άγνωστος για πολλούς, που μεταμορφώθηκε σε lounge αυλή από την σκηνογράφο Ελένη Μανωλοπούλου.

Μέσα στους στόχους που ανακοίνωσε στον Τύπο το Εθνικό, είναι μια σειρά παραστάσεων για την χειμερινή σεζόν 2016-2017, σημαντικές συνεργασίες, δημιουργία σκηνής Ελληνικής Δραματουργίας, αναβάθμιση της Δραματικής Σχολής, ανακατασκευή του Rex, αλλά και αφιέρωμα στον αείμνηστο Νίκο Κούρκουλο.

Πρόκειται για το πρώτο δικό μας ρεπερτόριο, βασισμένο στην ιδέα των πολλών σκηνών που διαθέτουμε, με ταυτότητα για την κάθε μία, τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Στάθης Λιβαθινός. «Πλέον αισθανόμαστε ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Προσδιορίσαμε αυτούς τους στόχους, συνεκτιμώντας την σημερινή κοινωνική και οικονομική κατάσταση και αντλώντας έμπνευση από αυτήν.  Σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα που θα συνδυάσει την πραγματικότητα με το όραμά μας και δεν θα συρρικνώσει το ρόλο που οφείλει να έχει το Εθνικό Θέατρο, καθώς κάτι τέτοιο θα ματαίωνε το ίδιο το νόημα της λειτουργίας του. Ετσι, προχωρήσαμε σε κάποιες βασικές επιλογές, που ορίζουν και τις συνιστώσες της επερχόμενης χρονιάς»: Αποσαφήνιση στην ταυτότητα κάθε σκηνής. Διεύρυνση των συνεργασιών με την προσθήκη νέων φορέων. Δράσεις καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα –ουσιαστικές, ανταποδοτικές και κυρίως όχι χρηματοβόρες, με διατήρηση των πιο επιτυχημένων από αυτές. Επένδυση στην έννοια του θεάτρου συνόλου, με συνύπαρξη της παλιάς και της νέας γενιάς ηθοποιών (πολλοί από τους οποίους θα επιλεγούν μετά από ακροάσεις).

Συμπαραγωγές με 4 κορυφαίους φορείς του πολιτισμού, με κοινή ιστορική πορεία και ανάλογα οράματα. Συνεργασίες με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Θέατρο Τέχνης, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το Μουσείο Μπενάκη, σε πολύ σημαντικά καλλιτεχνικά και πολιτιστικά σχέδια, ενώ παραμένει πάντα ανοιχτή η συνεργασία του Εθνικού με το Φεστιβάλ Αθηνών.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Κλάπτον δεν μπορεί να παίξει κιθάρα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανακαίνιση παιδικών χαρών στη Μεσσήνη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ