Καλοκαίρι με αυστηρούς ελέγχους της τροχαίας στη Μεσσηνία

/

Αυστηρούς ελέγχους σε όλη τη Μεσσηνία και ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα (Καλαμάτας κλπ) θα πραγματοποιεί τους θερινούς μήνες η τροχαία, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν τα ατυχήματα.

Η τροχαία αναμένεται να ρίξει μεγάλο βάρος στα μέτρα πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας.

Τα μέτρα αυτά, μεταξύ των άλλων περιλαμβάνουν: Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, με περιπολικά και συμβατικά οχήματα. Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε συνδυασμό με την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων. Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Αυξημένα μέτρα τροχαίας, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων και πεζών, καθώς και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.).

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διπλό “άνοιγμα” Κατρούγκαλου από τη Μεσσηνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό της Μεσσηνίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ