Αυτοδιοικητικές συμμαχίες στη Μεσσηνία «ψάχνει” ο ΣΥΡΙΖΑ

/

Άνοιγμα σε νέα πρόσωπα, ικανά να βγουν στην πρώτη γραμμή αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία. Ήδη οι πρώτες επαφές έχουν πραγματοποιηθεί και, μάλιστα, έχει βρεθεί κοινός τόπος. Στόχος, σε πρώτη φάση, η ριζική αναδιαμόρφωση του δυναμικού του κυβερνόντος κόμματος σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Ο τοπικός κομματικός μηχανισμός του κυβερνόντος κόμματος γνωρίζει ότι, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να καταστεί σημαντικός πόλος στα αυτοδιοικητικά πράγματα του Νομού είναι αναγκαίο να προχωρήσει σε ευρύτερες συμμαχίες τόσο με πρόσωπα όσο και με τις τοπικές κοινωνίες. Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη υπάρχουν επαφές τόσο στελεχών του τοπικού κομματικού μηχανισμού όσο και στελεχών του κεντρικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι παρακολουθούν στενά τις εν λόγω επαφές μιλούν, αρχικά, για συγκλίσεις τόσο με πρόσωπα της αυτοδιοίκησης που κινούνται στον λεγόμενο προοδευτικό χώρο της αυτοδιοίκησης όσο και με τις τοπικές κοινωνίες. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν άλλωστε ότι αποτελεί κομβικής σημασίας για το κυβερνόν κόμμα η έγκαιρη δημιουργία ενός προοδευτικού μπλοκ (δες σχετική δήλωση του Γ. Κατρούγκαλου) στον αυτοδιοικητικό χώρο, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να αντιπαρατεθεί με το παγιωμένο αυτοδιοικητικό σύστημα στο Νομό. «Στόχος μας είναι» αναφέρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εμπλέκονται στις διαδικασίες «να συγκροτηθεί μια μεγάλη συμμαχία αυτοδιοικητικών, προοδευτικών δυνάμεων, χωρίς αποκλεισμούς ούτε προσώπων, ούτε τοπικών κοινωνιών». Μάλιστα ως τέτοιο επιτυχημένο παράδειγμα αναφέρουν την περίπτωση του Μ. Μάκαρη, υποψηφίου δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα, εκτιμώντας ότι οι συμμαχίες που εδράζονται σε προγραμματικές συμφωνίες μπορούν να αναδείξουν νέα πρόσωπα και νέες λογικές στην αυτοδιοίκηση. «Αυτή η διαδικασία» υπογραμμίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να ανοίξει τώρα, ώστε μέσα από τον αναγκαίο διάλογο να είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε εναλλακτικές αυτοδιοικητικές λύσεις στο Νομό που θα μπορούν όχι απλά να εκφράσουν την αντίληψή μας για την αυτοδιοίκηση, αλλά που θα μπορούν με αξιώσεις να διεκδικήσουν τη νίκη απέναντι σε κατεστημένες αυτοδιοικητικές λογικές».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χρυσόστομος: Ιεράρχης «ειδικών» αποστολών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διπλό “άνοιγμα” Κατρούγκαλου από τη Μεσσηνία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: «Πολιτική αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την ανατροπή της εικόνας – Να συζητήσουμε τα μεγάλα προβλήματα και τις προκλήσεις της χώρας»

«H εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου είναι κρίσιμη για την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό μας σύστημα» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης