Κινητικότητα Σαμπαζιώτη στο δήμο Μεσσήνης

/

Συναντήσεις και επαφές με τα στελέχη της παράταξής του, παραγωγικούς φορείς της Μεσσήνης, αλλά και απλούς πολίτες πραγματοποιεί το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Δ. Σαμπαζιώτης εμφανίζεται αποφασισμένος να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες με διπλή στόχευση: αφενός να μπορέσει να συγκροτήσει μια ισχυρή ομάδα που θα είναι ικανή να κάνει αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή και αφετέρου να καταστήσει τον εαυτό του και την παράταξή του, μέσα από την συστηματική αντιπαράθεση με τη δημοτική αρχή, ως τον κατεξοχήν εκφραστή της φωνής της Νέας Δημοκρατίας στο δήμο. Ο κ. Σαμπαζιώτης, κινούμενος προς αυτή την κατεύθυνση, πραγματοποιεί συνεχής συναντήσεις με τα στελέχη της παράταξής του, αποσκοπώντας όχι απλά αυτή να παραμείνει ενεργή, αλλά να εκφράσει σοβαρό και συγκροτημένο αντιπολιτευτικό λόγο.

Ο κ. Σαμπαζιώτης πιστεύει ότι ο δήμος είναι αναγκαίο να διαθέτει μια στιβαρή αντιπολίτευσή, δεδομένου ότι, όπως αναφέρουν άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του, η μείζονα μειοψηφία μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να διαδραματίσει με επιτυχία αυτό το ρόλο. Μάλιστα οι ίδιοι άνθρωποι εκτιμούν ότι η παράταξη του κ. Αναστασόπουλου, παράταξη που στις προηγούμενες εκλογές στηρίχθηκε από τη ΝΔ,  βρίσκεται σε μια παρατεταμένη περίοδο εσωστρέφειας, ως αποτέλεσμα της ήττας στις τελευταίες εκλογές. Σημειώνουν δε, ότι η αστάθεια που υπάρχει στο εσωτερικό της παράταξης του κ. Αναστασόπουλου ουσιαστικά δεν της επιτρέπει να ασκήσει τα αντιπολιτευτικά της καθήκοντα έναντι της δημοτικής αρχής, ενώ παράλληλα αφήνει «ακέφαλη» την κεντροδεξιά παράταξης στο δήμο σε μια στιγμή που εξελίσσονται κρίσιμα ζητήματα για την περιοχή.

Η κινητικότητα του κ. Σαμπαζιώτη πάντως, εκτός από την βραχυπρόθεσμη στόχευσή του, αναδεικνύει και την μακροπρόθεσμη στρατηγική που ακολουθεί και σχετίζεται με τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.  Είναι δεδομένο πια ότι ο κ. Σαμπαζιώτης θα επιδιώξει στις επόμενες εκλογές να είναι εκείνος που θα συσπειρώσει και θα εκφράσει την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή, κατερχόμενος στην διαδικασία με την στήριξη από τα κεντρικά του κόμματος. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο κ. Σαμπαζιώτης έχει κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, πραγματοποιώντας τις πρώτες του επαφές με τη νέα ηγετική ομάδα του κόμματος, στο οποίο ανήκει. Σημειώνεται τέλος ότι μόνο τυχαία δεν είναι η δήλωση του κ. Σαμπαζιώτη στο messiniapress.gr ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις δήλωσε με νόημα ότι «ήμουν, είμαι και θα είμαι παρόν στο δήμο Μεσσήνης».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανακαίνιση παιδικών χαρών στη Μεσσήνη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χώρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ