Το stargate επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Ο σκηνοθέτης Ρόλαντ Έμεριχ και ο παραγωγός Ντιν Ντέβλιν επιστρέφουν στο σύμπαν της δημοφιλούς ταινίας τους Stargate (1994), η οποία ενέπνευσε τηλεοπτικές σειρές και video game.
Οι Έμεριχ και Ντέβλιν ετοιμάζονται να φέρουν αυτό το σύμπαν ξανά στη μεγάλη οθόνη και μάλιστα με τη μορφή τριλογίας.
Η ταινία του 1994 είχε ως κεντρικό χαρακτήρα έναν γλωσσολόγο, ο οποίος μαζί με μία ομάδα αμερικανών στρατιωτών περνά μια πύλη που οδηγεί σε μία άλλη διάσταση.

Μιλώντας στο περιοδικό Variety, ο Ντιν Ντέβλιν είπε ότι η ταινία του 1994 με πρωταγωνιστές τους Κερτ Ράσελ και Τζέιμς Σπέιντερ επρόκειτο να ήταν η αρχή μιας τριλογίας, αλλά εξαιτίας «των δικαιωμάτων και αλλαγών στο στούντιο και μιας σειράς παράξενων πραγμάτων, δεν μπορέσαμε ποτέ να γυρίσουμε το δεύτερο και το τρίτο μέρος».
Ωστόσο, φαίνεται ότι τώρα ήρθε η ώρα για τον Έμεριχ, ο οποίος έχει αρχίσει να επισκέπτεται ξανά τις παλιές, μεγάλες του επιτυχίες -σε λίγες ημέρες βγαίνει στις αίθουσες η ταινία «Ημέρα Ανεξαρτησίας: Νέα Απειλή»- να ασχοληθεί και πάλι με το «Stargate»
«Δεν είναι μια ιστορία που μπορεί να λάβει χώρα 20 χρόνια μετά» σημειώνει ο Ντέβλιν, επιβεβαιώνοντας ότι δεν θα πρόκειται για ένα σίκουελ, αλλά για ένα reboot.
«Ο μόνος τρόπος να κάνεις αυτή την τριλογία είναι να πας πάλι στην αρχή και να ξεκινήσεις ξανά (να αφηγείσαι) όλη την ιστορία» πρόσθεσε.
Το σενάριο γράφουν οι Τζέιμς Γουντς και Νίκολας Ράιτ που έγραψαν και το σενάριο της νέας «Ημέρας Ανεξαρτησίας».
«Σήμερα, τα στούντιο τείνουν να μη σκέφτονται τις ταινίες ως τριλογίες ή σίκουελ, αλλά ως κινηματογραφικά σύμπαντα» είπε ο Ντέβλιν. «Επομένως, καθώς το εξελίσσουμε, έχουμε βρει όλους αυτούς τους δρόμους που του επιτρέπουν να αναπτυχθεί» πρόσθεσε.
«Η βάση είναι ακριβώς αυτή που θα θέλαμε, αλλά οι δυνατότητες είναι πολύ περισσότερες» τόνισε ο Ντέβλιν.
Η ταινία του 1994 ενέπνευσε δύο τηλεταινίες, τρεις τηλεοπτικές σειρές και μία σειρά animation, ενώ ενέπνευσε μυθιστορήματα, κόμικ και video games.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέες εκπλήξεις έκρυβε το Ναυάγιο των Αντικυθήρων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλλαγή φρουράς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ