Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χώρα

/

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετατράπηκε η συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Χώρας, του δήμου Πύλου – Νέστορος, καθώς σε αυτή συμμετείχαν πλήθος κατοίκων της περιοχής, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στις αλλαγές που επιφέρει απόφαση να αλλάξει η διοικητική υπόσταση του δημοτικού ιατρείου της περιοχής.

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση της 2ας Ιουνίου με τίτλο «καθορισμός τομέων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της 6ης υγειονομικής περιφέρειας Πελοποννήσου», το περιφερειακό ιατρείο της περιοχής θα υπάγεται διοικητικά στο Κέντρο Υγείας Πύλου και όχι στο κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων, όπως ισχύει μέχρι σήμερα και για πολλά χρόνια. Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και το τοπικό συμβούλιο εκφράζουν ενστάσεις για την ορθότητα της απόφασης αυτής, δεδομένου ότι το ιατρείο θα υπάγεται σε ΚΥ που βρίσκεται 23χλμ μακριά από το χωριό τους, ενώ μέχρι σήμερα η απόσταση αυτή είναι 11χλμ. Οι κάτοικοι της περιοχής υποστήριξαν ότι μια τέτοια αλλαγή θα προκαλέσει επιπρόσθετες δυσλειτουργίες στο περιφερειακό ιατρείο της περιοχής τους, αλλά και ταλαιπωρία για τους ίδιους. Μάλιστα, προκειμένου να ανατραπεί η συγκεκριμένη απόφαση υιοθέτησαν πρόταση του τοπικού συμβουλίου να πραγματοποιηθεί συλλογή υπογραφών που θα συνοδεύει σχετικό αίτημά τους. Την ίδια στιγμή, το τοπικό συμβούλιο της περιοχής αποφάσισε να ζητήσει την άμεση τροποποίηση της απόφασης, την πλήρη στελέχωση του Ιατρείου, την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πύλου – Νέστορος, ώστε αυτό να λάβει σχετική απόφαση.

Σημειώνεται ότι στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή διαβάστηκε επιστολή του δημάρχου κ. Καφαντάρη προς τον υπουργό υγείας, στην οποία αναφέρει ότι ο δήμος θεωρεί αναγκαία την παραμονή του Ιατρείου στην διοικητική δικαιοδοσία του ΚΥ Γαργαλιάνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αρνητικά σχόλια των κατοίκων της περιοχής προκάλεσε η απουσία από τη συνεδρίαση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Πύλου – Νέστορος, Π. Πετρόπουλου, ο οποίος και εξ επαγγέλματος (γιατρός), αλλά κυρίως εκ της θέσεως του και της εμπειρίας του θεωρήθηκε ότι θα ήταν χρήσιμο να ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής, στην οποία εκλέγεται, για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα.    

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κινητικότητα Σαμπαζιώτη στο δήμο Μεσσήνης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανακοίνωση Μαντά για Νίκα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημιουργική Πρωτοβουλία: Σε γειτονιές της Καλαμάτας ο Θανάσης Βασιλόπουλος – «Η διαρκής στήριξη που λαμβάνουμε μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε» δηλώνει ο Δήμαρχος

Γειτονιές της Καλαμάτας επισκέφτηκε το Σαββατοκύριακο (16-17/9), ο δήμαρχος Καλαμάτας και επικεφαλής της «Δημιουργικής Πρωτοβουλίας για