Αλ. Τσίπρας: Όχι στην Ευρώπη της λιτότητας και των κλειστών συνόρων

22 Ιουνίου 2016

«Η Ελλάδα χρειάζεται θεσμική αναδιοργάνωση της ήδη ελαστικής εργασίας και όχι την πλήρη ισοπέδωση της », τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ αναφερόμενος στο βρετανικό δημοψήφισμα τόνισε τόνισε πως ανεξάρτητα από την ετυμηγορία θα πρέπει να προβληματιστούμε για την πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης γιατί η διαχείριση των επάλληλων κρίσεων, έχει μετατρέψει την κρίση στην Ευρώπη σε πολιτική και όσο οι κυρίαρχες δυνάμεις θα διαβάζουν τους κανόνες και δεν εμβαθύνουν στα προβλήματα αυτά θα διογκώνονται.

Αναφερόμενος στην αρχή, στην ύπαρξη του Συμβουλίου της Ευρώπης, τόνισε ότι έδωσε βήμα στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές για να ακουστούν οι μαρτυρίες τους για τα βασανιστήρια της χούντας. Αυτή η ανυποχώρητη στάση του συμβουλίου της Ευρώπης εγγράφεται στον πυρήνα των αξιών της Ευρώπης, που δεν είναι άλλος από την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η προστασία του συνδικαλιστικού δικαιώματος, το δικαίωμα στην προστασία από την φτώχεια είναι πτυχές του αναθεωρημένου χάρτη, πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η δημοκρατία κινδυνεύει όταν δεν είναι εγγυημένα τα κοινωνικά δικαιώματα και ζήτησε ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης να μετατραπεί από κείμενο συστάσεων σε κείμενο δράσεων καθώς «η δημοκρατία κινδυνεύει όταν δεν είναι εγγυημένα τα κοινωνικά δικαιώματα».
Ακόμα έκανε αναφορά στην θεσμοθέτηση στην Ελλάδα του συμφώνου συμβίωσης, «ανοίξαμε ένα κύκλο ισονομίας», είπε σε αντίθεση με τους ελάχιστους κήρυκες του φόβου και υπογράμμισε ως η νομική στήριξη της σχέσης των ομοφυλόφιλων είναι το πρώτο βήμα στον αγώνα ενάντια στον ρατσισμό.
Το δεύτερο βήμα, είπε ήταν η χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας για τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα, οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τις φυλακές, αλλά και η βελτίωση των συνθηκών κράτησης.

Η Ευρώπη σήμερα είναι ενώπιον της πρόκλησης της σταθερότητας και της προστασίας των δικαιωμάτων και η συνέλευση έχει το προνόμιο είναι η φωνή των κοινωνιών, ενώ έχει το δύσκολο έργο να επεξεργάζεται το σχέδιο επίλυσης των προβλημάτων, είπε καταλήγοντας.

Πηγή: stokokkino.gr

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

H EKT ξαναδέχεται ελληνικά ομόλογα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Τραμπούκοι εμπόδισαν εκδήλωση στην Αγ. Παρασκευή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε επίσης