Μπουτάρης: “Ιερά Εξέταση” Αμβρόσιος και Σεραφείμ

Επίθεση στους μητροπολίτες Αμβρόσιο και Σεραφείμ εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή τις δηλώσεις μίσους που έχουν κάνει κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, χαρακτηρίζοντας τους «Ιερά Εξέταση».

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου με αφορμή το 5ο Thessaloniki Pride ο Γ. Μπουτάρης δήλωσε πως «Ο Αμβρόσιος και ο Σεραφείμ είναι “ιερά εξέταση”. Αν εξαιρέσεις παπάδες, οι οποίοι είναι σχιζοφρενείς, οι υπόλοιποι είναι πιο μαλακοί. Υπάρχει ακόμη έντονη αντίδραση του κόσμου σε οποιαδήποτε διαφορετικότητα».

«Η σεξουαλική διάθεση του καθενός δεν έχει να κάνει με την αναπαραγωγή. Είναι αδύνατο να μου επιβάλεις να φάω μελιτζάνες τηγανιτές, όταν μου φέρνουν αλλεργία. Μου είναι αδύνατο να διανοηθώ πώς μπορείς να κατηγοριοποιήσεις σε καλό και κακό τη σεξουαλική διάθεση» σημείωσε.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εστίασε στην ανάγκη να αλλάξει συνολικά η παιδεία των πολιτών σε σχέση με τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, τονίζοντας την ανάγκη να ενταχθεί το μάθημα του σεξουαλικού προσανατολισμού σε όλα τα σχολεία της χώρας, ώστε να μπορέσει η ελληνική οικογένεια να αντιληφθεί την πραγματικότητα.

Τέλος, αναφέρθηκε και σε πρόσφατα περιστατικά δολοφονικής βίας (δολοφονία Γιακουμάκη, δολοφονία στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης κ.α), σύμφωνα με τον οποίο αποτελούν ομοφοβοβικές δολοφονίες και επιθέσεις που εντάσσονται στο γενικότερο εκφοβισμό (bullying).

πηγή: stokokkino.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καίγεται για 4η ημέρα η Κύπρος (βίντεο)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Λουκέτο” σε όσους φοροδιαφεύγουν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ