«Κίνημα» Σαμαρικών στον δήμο Καλαμάτας

/

Τα αντανακλαστικά των «Σαμαρικών» εντός της δημοτικής ομάδας του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ξύπνησε η άγρια κόντρα του επικεφαλής της δημοτικής αρχής με το μπλοκ Σαμαρά στη Μεσσηνία.

Μπορεί ο δήμαρχος Καλαμάτας να προσπάθησε να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης, που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τον αντιπεριφερειάρχη, Περικλή Μαντά, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι το εσωτερικό μέτωπο έκλεισε. Αυτό, γιατί ο εσωκομματικός «πόλεμος» έχει μεταφερθεί στην δημοτική παράταξη του κ. Νίκα, εντός της οποίας βρίσκονται πρόσωπα που κινούνται στο μπλοκ Σαμαρά και εμφανίζονται σφόδρα δυσαρεστημένα από τις δηλώσεις του επικεφαλής τους. Μάλιστα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο εσωτερικό της παράταξης Νίκα, σημειώνουν ότι τουλάχιστον πέντε δημοτικοί σύμβουλοι σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις από αυτές του κ. Νίκα. Η διαφοροποίηση των δημοτικών συμβούλων έχει να κάνει τόσο με την θέση που έχει ο δήμος Καλαμάτας σε σχέση με τη λειτουργία του στρατοπέδου, όσο και με τις απόψεις του που εκφράστηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Αντιπολίτευση εντός της συμπολίτευσης!

Εκείνο που πλέον μένει να απαντηθεί είναι εάν και κατά πόσο οι «δυσαρεστημένοι» της παράταξης Νίκα θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική του δημάρχου επίσημα, ή θα αρκεστούν σε διαρροές και σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι έχει φτάσει η ώρα οι φωνές των διαφωνούντων εντός της παράταξης Νίκα να συγκροτήσουν μια ενιαία ομάδα, η οποία και θα παρεμβαίνει συντεταγμένα στα πράγματα, τόσο στις συναντήσεις της δημοτικής ομάδας, αλλά ακόμα και στο δημοτικό συμβούλιο. Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα ήδη έχουν γίνει συζητήσεις ωστόσο, ακόμα τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Αυτό, γιατί όπως αναφέρουν πληροφορίες από το στρατόπεδο των δυσαρεστημένων, δεν θέλουν να χρεωθούν στην παρούσα συγκυρία ένα «πραξικόπημα» κατά του κ. Νίκα, αλλά ούτε και να εκληφθεί η όποια κίνησή τους ως απόρροια συνεννοήσεων με τον μπλοκ των Σαμαρικών στη Μεσσηνία. Προφανώς οι όποιες κινήσεις στο εσωτερικό της παράταξης του δημάρχου θα ακολουθήσουν, σε δεύτερο χρόνο, όταν και θα έχει εκτονωθεί η προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ Νίκα – Μαντά.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επιφύλαξεις Γεννηματά για τον εκλογικό νόμο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Επίθεση σε βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας από το προφίλ του Παναγιώτη Νίκα στο facebook – To επίμαχο screenshot και οι …απαντήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ένα screenshot, το οποίο κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα δημοσιογραφικά γραφεία της Μεσσηνίας, έχει προκαλέσει αίσθηση,