«Ακριβά» πληρώνουν τα σκουπίδια στη Δυτική Μάνη

/

Περίπου 932 ευρώ την ημέρα πληρώνουν οι δημότες του δήμου Δυτικής Μάνης τη μεταφορά και τη διάθεση των απορριμμάτων, σύμφωνα με το ένταλμα πληρωμής δημοσιοποιήθηκε στο «διαύγεια».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, για την περίοδο από τις 20 Μαρτίου του 2016 έως τις 18 Απριλίου – για 30 ημέρες δηλαδή, ο δήμος Δυτικής Μάνης πλήρωσε, σε ιδιωτική εταιρεία, το ποσό των 27.989 ευρώ, προκειμένου να γίνει η μεταφορά και η διάθεση των απορριμμάτων του δήμου. Αυτό σημαίνει ότι ο δήμος πληρώνει 932 ευρώ, σε ημερήσια βάση, μόνο τη μεταφορά και διάθεση των απορριμμάτων. Αν γίνει μια απλή αναγωγή σε βάθος ενός έτους τότε γίνεται αντιληπτό ότι ο δήμος θα πρέπει να πληρώσει περισσότερες από 300.000 ευρώ, ώστε να μεταφέρει τα σκουπίδια από την περιοχή του.

Τα ποσά, που τελικά καλούνται να πληρώσουν οι δημότες κάθε περιοχής, αναδεικνύουν, για μια ακόμα φορά, το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, σχεδόν όλοι οι δήμοι της Μεσσηνίας, στην διαχείριση των απορριμμάτων.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χωρίς τηλεοπτικό ψηφιακό σήμα τα Φιλιατρά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παράταση στις δηλώσεις ζητούν οι λογιστές της Μεσσηνίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αμείλικτα ερωτήματα για τον Παναγιώτη Νίκα: Χωρίς Κοινωνικό Σύμβουλο και έλεγχο η δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα – Αποκαλυπτικό έγγραφο

Σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με τον τρόπο που λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της περιφέρειας Πελοποννήσου φέρνει