Πιο δίκαιο ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς

/

“Περνάμε σε ένα άλλο σύστημα, πιο δίκαιο, πιο κοινωνικό, πιο αντιγραφειοκρατικό”. Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, για το φετινό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υποστήριξε ότι με αυτές τις αλλαγές και φέτος  χιλιάδες παιδιά θα μείνουν εκτός σταθμών, ενώ η επιλογή τα χρήματα να δοθούν απευθείας στους γονείς θα οδηγήσει σε πριμοδότηση των ιδιωτικών παιδικών σταθμών σε βάρος των δημοτικών, με κίνδυνο και για θέσεις εργασίας των βρεφονηπιοκόμων. Παράλληλα, κατηγόρησε το υπουργείο ότι δεν έχει καταβάλλει, ακόμη, τα χρήματα από εθνικούς πόρους για την τρέχουσα περίοδο.

Ο κ. Κουρουμπλής, απαντώντας, τόνισε ότι το σύστημα γίνεται πιο δίκαιο, θα καλύπτει και τις μη εργαζόμενες γυναίκες, ενώ σημείωσε ότι, αν και φέτος μειώθηκαν οι πιστώσεις του ΕΣΠΑ, η κυβέρνηση συμπλήρωσε από εθνικούς πόρους για να μην μειωθεί ο αριθμός, γεγονός που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύει το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα. “Το νέο σύστημα είναι πιο απλό, πιο λειτουργικό και δίνει περισσότερες δυνατότητες. Το προηγούμενο σύστημα δεν έδινε δυνατότητα 100% κάλυψης, περιόριζε τις επιλογές σε 5 σταθμούς, ενώ, τώρα, είναι απεριόριστο” πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, υποσχόμενος ότι μέχρι τον Αύγουστο θα έχουν τακτοποιηθεί και οι οφειλές από το τρέχον πρόγραμμα, αλλά και τη δυνατότητα να εξεταστούν οι εκκρεμότητες με τους εργαζόμενους με δικαστικές αποφάσεις. Προανήγγειλε, τέλος, πολυνομοσχέδιο για τη δυνατότητα των δήμων να μην προσφεύγουν στις παραπάνω διαδικασίες.

 

Πηγή: stokokkino.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επαφή Κανάκη με Αποστόλου για τα αγροτικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χωρίς τηλεοπτικό ψηφιακό σήμα τα Φιλιατρά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την υποδοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Ο δήμαρχος Καλαμάτας καλωσόρισε στην πόλη του νέους ακαδημαϊκούς πολίτες

Πρωτοετείς φοιτητές/τριες του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, καλωσόρισε