Στα κάγκελα η τοπική Νέα Δημοκρατία

/

Αντιδράσεις στο εσωτερικό της τοπικής Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι πληροφορίες που δημοσίευσε το messiniapress.gr σχετικά με τις συζητήσεις που αφορούν σε πιθανή συνεργασία με την πρώην βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στελέχη του κομματικού μηχανισμού, αλλά και άνθρωποι που βρίσκονται στο περιβάλλον βουλευτών και πολιτευτών του κόμματος, δήλωναν άγνοια για τη σχετική συζήτηση που έχει ανοίξει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και υπογράμμιζαν ότι σε περίπτωση που υπάρχουν τέτοιου είδους σχεδιασμοί δεν βοηθούν στην ενότητα της γαλάζιας παράταξης στη Μεσσηνία.

Οι αντιδράσεις, μάλιστα, ορισμένων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ήταν τόσο σφοδρές που έκαναν λόγο για «υποκινούμενες και στοχευμένες ενέργειες που γίνονται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας με στόχο να αλλάξουν οι συσχετισμοί προσώπων στη Μεσσηνία». Τα ίδια στελέχη εξηγούν, ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν τέτοιοι σχεδιασμοί σε τοπικό επίπεδο καθώς είναι δύσκολο η βάση της Νέας Δημοκρατίας να δεχθεί την συνύπαρξή της με πρόσωπα που έχουν συνδυαστεί με το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, σημειώνουν ότι επίσης είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τέτοιες μεθοδεύσεις ερήμην, τόσο του τοπικού κομματικού μηχανισμού, αλλά και του τοπικού στελεχιακού δυναμικού. Χαρακτηριστική, δε, των αντιδράσεων που σημειώθηκαν ήταν η φράση σημαντικού τοπικού στελέχους το οποίος ανέφερε με νόημα ότι «γάμος χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της πεθεράς, είναι αποτυχημένος γάμος».

Δύσκολη υπόθεση το «άνοιγμα»

Οι αντιδράσεις στη δημοσιοποίηση των πληροφοριών που φέρουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να συζητούν την δυνατότητα συνεργασίας με την πρώην βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ καταδεικνύει την δυσκολία του εγχειρήματος του «ανοίγματος» της ΝΔ σε πρόσωπα και δυνάμεις που ανήκουν στο κέντρο και παλαιότερα είχαν εκφραστεί τόσο από το ΠΑΣΟΚ του Κ. Σημίτη όσο και από το ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου. Σημειώνεται ότι αντίστοιχες αντιδράσεις έχουν σημειωθεί και σε κεντρικό επίπεδο όταν δημοσιοποιήθηκαν πληροφορίες, που ήθελαν τη ΝΔ να συζητά την συνεργασία με πρόσωπα όπως η Άννα Διαμαντοπούλου ή ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο καιρός 6 ημερών στη Μεσσηνία με μια ματιά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διευκολύνσεις για τις πολιτιστικές πρωτεύουσες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.